Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smetana chce byť v Slovane platným hráčom

Futbalový útočník Ondřej Smetana má na začiatku polročného hosťovania v Slovane Bratislava len jeden cieľ - presadiť sa. Práve to sa mu nepodarilo v jeho domovskom tíme, belgickom Sint-Truidene, kde zažil nevydarenú jeseň.

10.01.2012 12:02
Ondřej Smetana Foto:
Ondřej Smetana.
debata (1)

„Určite to bola moja chyba. Žiaľ, bolo tam niekoľko faktorov, ktoré mi na začiatku nepriali a ušiel mi vlak. Keby som bol kvalitnejší, tak by som sa určite presadil, ale nevyšlo to a v čase, keď sa to lámalo, tak som tú príležitosť nedostal,“ povedal Smetana na utorňajšom zraze bratislavkého mužstva.

V Belgicku nastúpil len v siedmich zápasoch, príležitosti dostával ako striedajúci hráč. Na sever Európy sa pritom vydal ako kanonier vo forme – v minulej sezóne ako hráč Senice nastrieľal osemnásť gólov a skončil ako druhý najlepší strelec Corgoň ligy. Lepší bol len Filip Šebo, Smetanov nový spoluhráč.

Keď hral proti Šebovi, nemohol vedieť, že o veľmi krátky čas bude obliekať rovnaký dres. „To sa tak občas stáva,“ povedal Smetana s úsmevom. „Keď som bol v Senici, tak že by som skončil v Slovane, mi nikdy nenapadlo. A vidíte, som tu, zatiaľ na pol roka. Teším sa na spoluprácu so Šebom aj Halenárom, obaja sú to kvalitní útočníci.“ Podľa svojich slov by privítal aj príchod Juraja Pirosku, bývalého spoluhráča zo Senice, ktorý je na spadnutie. „Je to hráč, ktorý má chuť pracovať a myslím si, že Slovanu by pomohol.“

V minulej sezóne sa Smetana najviac tešil práve na zápas so Slovanom. „Najmä keď sme hrali doma a bol plný štadión,“ doplnil. „Teraz som zvedavý, ako to vyzerá z tej opačnej strany, ako každý hrá proti Slovanu. Keď ja som hral proti Slovanu, snažil som sa odviesť maximum.“

V kladení cieľov je 29-ročný strelec opatrný. „Zatiaľ žiadne očakávania nemám. Snáď budem hrať, budem platný a pomáhať, aby sa vyhrávalo. Žiadne veľké ciele si ale nedávam. Len sa teším a mám motiváciu,“ dodal Smetana.

1 debata chyba