Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žofčák: V Ríme sa pokúsime o malý zázrak

Zverenci Vladimíra Weissa zvládli prvé dejstvo dvojzápasu s AS Rím nečakane dobre - víťazne. Hráči Slovana Bratislava sa po štvrtkovej výhre 1:0 v 1. dueli 4. predkola Európskej ligy čiastočne držali pri zemi, čiastočne dávali najavo euforické pocity po zdolaní favorizovaného súpera.

19.08.2011 00:01
Žofčák Dobrotka Foto:
Igor Žofčák (vľavo) s Martinom Dobrotkom.
debata

„Je to pekný výsledok, ale uvedomujeme si, že tam nás čaká veľmi ťažký zápas. Dá sa povedať, že máme nahrané a chceli by sme to dobre ukopať,“ povedal autor gólu Martin Dobrotka, ktorý hlavičkou poslal v 80. minúte svoj tím do vedenia. „Od rána som mal v sebe taký pocit, že dnes by sme mohli uspieť.“

Podľa Dobrotku pomohol Slovanu aj pocit, že na Pasienkoch nemá čo stratiť. V prvom polčase síce „belasí“ boli ladení najmä defenzívne, no v druhom predviedli živý, oveľa odvážnejší futbal s gólovým výsledkom. „Vpredu sme chceli byť nebezpečnejší, s kúskom šťastia dať gól a to sa nám podarilo,“ dodal Dobrotka.

Gól padol po centri Igora Žofčáka, kapitána tímu. Podľa jeho slov si celý tím po prvom polčase uvedomil, že na trávniku sa má šancu presadiť. „S Rímom sme nemohli hrať vyrovnanú partiu. Tréner nás cez polčas nabádal, aby sme viac išli dopredu a zakončovali. V šatni sme si povedali, že sa s nimi dá hrať, viac sme šli do brejkov a viac sme držali lopu. Museli sme samozrejme hrať zodpovedne,“ vyhlásil Žofčák.

Zatiaľ čo hráči Slovana vyzdvihovali kvalitu súpera v predchádzajúcim meraní síl s Apoelom aj po domácom zápase, Rimanom sa podobné slová ušli len pred ním. „Myslím si, že súper nás podcenil,“ skonštatoval Jiří Kladrubský, ktorý mal blízko ku gólu krátko po zmene strán, ale po teči šla jeho strela tesne nad brvno. „My sme dali gól, Rimania nie. Cez prestávku sme si povedali, čo treba zmeniť a vyšlo to,“ dodal.

Tréner Weiss po zápase vyhlásil, že do Ríma pôjde jeho tím s optimizmom. Trochu si ho dovolil aj Žofčák. „Najdôležitejší zápas bude v Ríme. Verím tomu, že tam podáme dobrý výkon a pokúsime sa o malý zázrak.“

debata chyba