Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žene hodili Ronaldov dres. Godál bol pred ním na špičkách

Na veľkej trnavskej futbalovej párty sa spomínalo na titul spred piatich rokov. Zišiel sa takmer do nohy celý tím, ktorý na jar 2018 vrátil po 45 rokoch titul do Trnavy, stále jediný v ére samostatnosti.

11.06.2023 14:06 , aktualizované: 15:22
Boris Godál
Boris Godál.
debata

Na autogramiáde pred Štadiónom Antona Malatinského čakal dlhý rad fanúšikov na podpisy šampiónov a v exhibičnom zápase s tímom Mufuzy si užili veľa zábavy. Dorazil aj kapitán Boris Godál (36). Kmeňový hráč Podbrezovej strávil päť mesiacov na hosťovaní v saudskoarabskom Al-Adalah.

Úspešné mužstvo bolo opäť spolu. Ako ste prijali túto iniciatívu?

Výborný nápad, bolo to veľmi príjemné. Potešilo ma, že som si zasa zahral s bývalými spoluhráčmi. Viacerých som päť rokov nevidel. Nečakal som, že sa zídeme v takomto počte.

Na úvod sa vám prihovoril tréner Nestor El Maestro. Oprášil aj slovenčinu, nezabudol ju po takom čase?

Oslovil nás v úvode po slovensky, ale trošku mu už vyšumela z hlavy. Plynule prešiel do angličtiny. Nebol to problém, všetci sme mu rozumeli. Teším sa, že si ešte podebatujeme, preberieme aj Saudskú Arábiu, lebo aj on tam pôsobil ako tréner.

Vyjadril sa, že takého hráča ako vy, by zobral do každého klubu. Dostali ste od neho ponuku?

Ešte v čase, keď trénoval v Sturme Graz. Po jednej sezóne som sa pripravoval podľa ich kondičného plánu, ale tréner v Grazi skončil a padol aj prestup. Potom sme už išli každý svojou cestou. Ale hráča vždy poteší, keď sa mu tréner ozve, má o neho záujem.

Video

Ako hodnotíte jar v atraktívnom prostredí arabského futbalu?

Bola zaujímavá i poučná. Hralo sa mi tam dobre, hoci som bol v tíme, ktorý bojoval o záchranu. Pre nás to boli ťažké zápasy, každý z nich malé finále, bojovali sme o prežitie. Prostredie, iná kultúra, nastavenie domácich hráčov boli iné. Na to som si musel rýchlo zvyknúť. Hodnotím to ako cennú skúsenosť i odmenu na sklonku kariéry. Čosi také som už nečakal.

Hrávali ste pravidelne?

Odohral som všetky zápasy, až na jeden, v ktorom som chýbal po štyroch žltých. Mal som trénerovu dôveru a ohlasy na moje účinkovanie boli pozitívne. Škoda, že sme nezvládli boj o záchranu a nesplnili cieľ. Chýbalo nám jedno víťazstvo.

Existuje ešte možnosť, že sa do Saudskej Arábie vrátite?

Skôr nie. Ale po tom, čo sa stalo v januári, keď som dostal nečakanú ponuku, nemôžem nič úplne vylúčiť.

Keby sa naskytla možnosť, zostali by ste?

Prichádzajú tam aj futbalisti svetového kalibru, v poslednom čase to začal Ronaldo, ale aj hráči zo španielskej ligy, z Realu Madrid, Chelsea i ďalší. V každom zápase som bránil útočníka, ktorý niečo znamenal aj v európskom futbale. Kto by dnes nechcel pôsobiť v Saudskej Arábii?

Ako je na tom domáci futbal?

Jeho úroveň ide hore. Aj popularita. Aj kvôli Ronaldovi začali vysielať v televízii zápasy z ligy. Hráči tam už nejdú len za peniazmi a nie je to pre nich dovolenka.

Čontofalský Čítajte viac Nikdy sa s tým nevyrovnám. Stále to vidím pred očami, spomína Čontofalský na smrť syna

Nebolo to jednoduché, každá chyba bola potrestaná, individuálna kvalita hráčov bola vysoká. V našom mužstve trošku haprovala organizácia hry.

Bránili ste aj Ronalda. Aké náročné to bolo?

Bol som celý zápas na špičkách, lebo keď dostal čo len meter voľného priestoru, už si robil pozíciu na zakončenie, pálil na bránku.

Dal nám dva góly, potvrdil obrovskú kvalitu, zakončenie má fantastické. Mal za sebou aj výborné mužstvo, hralo na neho, pripravovalo mu šance, zahrával všetky štandardky, priame kopy, penalty.

Čo spôsobil v krajine jeho príchod?

Hrali sme s jeho tímom doma, ale v hľadisku mali všetci na sebe Ronaldov dres. Manželka, ktorá práve vtedy prišla na týždeň za mnou, vravela, že keď pred štadiónom parkovala, hodili jej Ronaldov dres do auta, chceli, aby si ho obliekla.

Vládlo tam veľké šialenstvo. Keď strelil gól a spravil svoje povestné víťazné gesto, celý štadión zahučal, akoby sme hrali u nich.

Vrátite sa do Podbrezovej, kde na vás čakajú?

S Podbrezovou mám ešte rok zmluvu. Zatiaľ sme spolu nehovorili. Mužstvo sa opäť dosť omladilo. Strávil som teraz týždeň na Slovensku a čaká ma ešte dovolenka v Turecku. Po nej doriešim svoju najbližšiu budúcnosť.

Súperi Slovana v Lige majstrov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Slovana Bratislava sú nasadení....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Godál