Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontrasty na Slovane, ktoré bijú do očí. Majster má najšťastnejšie víťazstvo v sezóne

Kto zastaví futbalistov Slovana? Obhajca titulu vyhral deviaty ligový zápas za sebou.

13.11.2023 11:27
ŠK Slovan Foto: ,
Opory Slovana. Dávid Strelec (vľavo) a Tigran Barseghjan.
debata

Ale nedeľňajšie víťazstvo nad Skalicou (1:0) bolo jeho najšťastnejšie v sezóne.

Kontrasty na Tehelnom poli

Nino Marcelli dlho čakal pri čiare na striedanie. Bežala 84. minúta a akcia Slovana. Čavrič priklepol loptu Barseghjanovi a ten dal spoza šestnástky prudkou strelou k žrdi gól.

Weiss menil plány, útočník Marcelli sa vrátil sa lavičku a belasí udržali tesný náskok.

Slovenské futbalové skvosty Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Futbalové štadióny. V posledných rokoch ich...

„Aj za stavu 0:0 a s desiatimi hráčmi sme stále išli za víťazstvom. Zvládli sme to, Tigran dal fantastický gól,“ komentoval tréner Vladimír Weiss.

Po máloktorej výhre mohol byť taký spokojný. Domáci si za celý zápas nevypracovali poriadnu šancu a od 57. minúty po Toličovom vylúčení hrali oslabení…

Kto navštívil minulý týždeň Tehelné pole, videl dva kontrasty, ktoré bili do očí. Najskôr zažil nabité hľadisko s najvyššou návštevou sezóny v európskom pohári a o tri dni najnižšiu návštevu s tritisíc divákmi na lige.

Skvelú atmosféru vo štvrtok vystriedalo komorné prostredie v nedeľu. Iba zostava domácich bola podobná.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte viac Weiss s hlavou v smútku: Vladovi nevieme pomôcť, ako otca ma to trápi dvakrát viac. V Slovane už skúšajú všetko

Aj proti Skalici nastúpili v takmer najsilnejšom zložení, osem hráčov bolo v základe aj proti Lille a ďalší dvaja striedali. Bolo ťažké motivovať mužstvo v krátkom čase na úplne odlišné podmienky?

„Nebolo ťažké ho motivovať, ale náročné bolo po takom zápase pozbierať všetky sily a vyžmýkať zo seba maximum. Skalica má skúsených hráčov, dobrý tím, dobre bráni. Čakal som ťažký zápas a som na 130 percent šťastný, že sme vyhrali aj s desiatimi hráčmi,“ tešil sa Weiss.

V presilovke slabšie

Skalica má formu a majstrovi dlho vzdorovala. Ten dal doma v tejto sezóne každému súperovi minimálne dva góly. Skaličania pred súbojom v Bratislave v štyroch zápasoch neprehrali (tri výhry a remíza) a neinkasovali v nich.

Paradoxne slovanistom viac podkurovali v čase, keď bol súper kompletný. Po Toličovom vylúčení už neboli nebezpeční a v celom zápase nedotiahli ani jednu sľubnú akciu. „Červená karta nám viac uškodila, ako pomohla,“ tvrdil tréner Pavol Majerník.

SR futbal NL 12. kolo Slovan Košice BAX Čítajte viac Slovan napriek červenej karte vydoloval tri body so Skalicou, Košice súpera z Trnavy veľmi nepotrápili

Podobný názor vyslovil aj skúsený obranca Michal Ranko, ktorý do Skalice prestúpil v lete z Michaloviec. „Akoby sme sa po červenej karte zľakli, že môžeme na Slovane bodovať. Chýbal nám väčší pokoj a viac trpezlivosti v útoku,“ vravel.

Priznal, že rátali s tým, že súper môže byť po stretnutí s Lille vyšťavený, ale nastúpi so silnou zostavou. „Tréner nasadil to najlepšie, čo mal. Uvedomovali sme si, že po tomto kole nasleduje v súťaži pauza a nebude nikoho šetriť,“ dodal Ranko.

Podľa neho mužstvo predchádzajúca úspešná séria posilnila. „Viac si veríme, sebavedomie išlo hore. V poslednom období sme hrali dobre a platilo to aj v Bratislave. Na tom môžeme stavať v budúcnosti.“

Junas neinkasoval 443 minút

Na Tehelnom poli sa skončila séria skalického brankára Martina Junasa, ktorý si udržal čisté konto 443 minút, čo je jasne najviac zo všetkých brankárov. Čisté kontá v sezóne: 1. Junas (Skalica) 443 minút, 2. Ludha (Podbrezová) 285, 3. Vozinha (Trenčín) 243, 4. Takáč (Trnava) 239, 5. Popovič (Dunajská Streda) 231.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #MFK Skalica