Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovský? Németh? Vittek? Slovan má klenot, ktorý je úspešnejší ako niekdajšie strelecké esá

Nino Marcelli ukázal svoj potenciál. V rozpätí štyroch dní strelil štyri ligové góly.

05.11.2023 12:33
Nino Marcelli ŠK Slovan Foto:
Nino Marcelli.
debata (1)

Stačilo mu na to 127 minút. Najskôr v stredu v dohrávke proti Michalovciam na Tehelnom poli a potom v sobotu v Banskej Bystrici. Gól dal každých 31 minút.

Mladý slovanista má na konte dovedna päť gólov, v tabuľke kanonierov futbalovej ligy sa delí o piate miesto.

V tejto spoločnosti je osemnásťročný útočník jasne najmladší. A nepatrí do základnej jedenástky bratislavského tímu, z doterajšieho ligového programu neodohral ani polovicu…

Minárik žilina futbal Čítajte viac Žilina potvrdila druhú priečku. Opäť dvojgólový Marcelli, ďalšia výhra Slovana

Ani jeho úspešní predchodcovia v Slovane, chýrni strelci Peter Dubovský, Szilárd Németh či Róbert Vittek, keď rozbiehali profesionálnu kariéru a nemali ešte osemnásť, sa nemohli pochváliť po prvých týždňoch takou gólovou bilanciou.

„Bojuje o miesto v základnej zostave, pri skúsených hráčoch sa mu hrá ľahšie, má okolo seba výborných učiteľov, spoluhráči sú pre neho najlepší tréneri,“ hodnotil jeho výkony po výhre Slovana nad banskobystrickou Duklou (4:1) kouč Vladimír Weiss.

Ocenil Marcelliho prednosti. "Vie dať gól, má výborný pohyb, prvý dotyk s loptou, všetko, čo má mať moderný futbalista. Je pre nás veľkým prísľubom, dôležité je, aby bol zdravý, poslúchal. Výborne aj študuje, má dobrú životosprávu. Ide dobrým smerom.

Obhajca titulu zvládol zápas s Banskou Bystricou aj vďaka Marcellimu. Prvý polčas presedel na lavičke, v ňom Slovan vyrovnával na 1:1. Mladík po prestávke vystriedal Weissa a v 48. minúte strelil víťazný gól. Po ňom si už belasí s domácim mužstvom hladko poradili.

Ronaldova Georgina žiari v konzervatívnej Arábii Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jej manžel žiari na trávniku, skóroval aj...

Marcelli si otvoril strelecký ligový účet v auguste v Skalici. Po krátkej odmlke uplynulú stredu skóroval prvý raz aj na Tehelnom poli. V zápase s Michalovcami otváral skóre už vo 4. minúte.

„Bol to pre mňa výnimočný pocit. Zápas som si užíval. Máme formu a verím, že takto to bude pokračovať,“ zdôraznil mladík.

Začínal v Karlovej Vsi, v klube kde pôsobí dlhoročný mládežnícky tréner Anton Valovič ako športový riaditeľ. Práve on bol na začiatku kariéry viacerých popredných slovenských futbalistov vrátane Dubovského či Hamšíka v Slovane.

„Nesmieme však zabudnúť, že Peťo Dubovský zbieral prvé skúsenosti vo federálnej lige, v náročnejších podmienkach a v silnejšej konkurencii,“ pripomína Valovič, ktorý spolupracoval s Marcellim dva roky. Keď mal desať, odišiel do Slovana, ale zostali v kontakte.

bb slovan Čítajte viac Zápas Dukla Banská Bystrica - Slovan Bratislava sme sledovali online

„V šestnástich mal zdravotné problémy, ktoré sa ťahali skoro rok. Na chvíľu to pribrzdilo jeho napredovanie, ale viem, čo sa v ňom skrýva. Vo svojom veku bol vždy nadpriemerný.“

Oceňuje jeho nos na góly a prehľad v hre. "Je obojnohý, má výborné zrýchlenie, aj solídnu techniku, futbalovo dospieva, je dobre fyzicky pripravený. Keby mal v lige vyššiu minutáž, mal by na konte viac gólov. Upútal aj v reprezentácii do 21 rokov, keď v nej dostal nedávno šancu.

Pritom môže stále hrávať aj za devätnástku. Ak bude zdravý a naďalej na sebe pracovať, verím, že bude prínosom pre slovenský futbal," uzavrel Valovič.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Nino Marcelli #FK Dukla Banská Bystrica