Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný gól v Luxembursku a dva pri demontáži Dunajskej Stredy. Mladý Dedo zažil veľký týždeň

Má za sebou veľký týždeň. Jeden z najlepších v doterajšej kariére.

22.10.2023 13:30
Dávid Ďuriš Foto: ,
Dávid Ďuriš.
debata

Dávid Ďuriš ho začal v pondelok v Luxembursku, kde v kvalifikácii ME 2024 strelil víťazný gól slovenských reprezentantov. Pootvoril im dvere na šampionát do Nemecka. Bol to jeho premiérový zápis v ôsmom štarte v národnom drese.

V sobotu prispel v ligovom pokračovaní k demontáži dunajskostredského DAC, ktorý schytal na žilinskej pôde debakel 1:5. Ďuriš sa na ňom podieľal dvoma gólmi.

Vďaka ním sa vyšvihol na čelo tabuľky strelcov, delí sa oň s reprezentačným kolegom z útoku Róbertom Polievkom. Obaja majú na konte po sedem gólov.

SRSR Futbal NL 11. kolo Trenčín Skalica TNX Čítajte aj Líder neuspel, oslabený DAC tvrdo narazil v Žiline, Ružomberok v Podbrezovej. Polievka predĺžil košickú mizériu

„Usiloval som sa preniesť pozitívne emócie z reprezentácie aj do klubu. Myslím si, že sa to podarilo. Využili sme to na dobrý zápas i výsledok,“ vravel Dedo, ako ho v Žiline volajú spoluhráči.

V mladom žilinskom tíme bol druhý najstarší, hoci má len 24 rokov. Ale jeho prezývka mu prischla už v dorasteneckých rokoch.

Môže sa pochváliť bilanciou, ktorá je bohatšia ako u mnohých starších futbalistov. Aktuálne zažíva piatu ligovú sezónu, nastúpil doteraz v 127 zápasoch a strelil dovedna 35 gólov.

07. Trnava vs. Slovan Čítajte aj Ide o veľa. Zahraničným hráčom treba vysvetliť históriu a priblížiť rivalitu, znie z Trnavy pred derby

DAC schytal vyššiu prehru naposledy pred štyrmi rokmi v novembri v Michalovciach, kde podľahol 0:5.

Po polovici dlhodobej časti má teraz na konte 17 bodov, najmenej od sezóny 2017/18, odkedy sa hrá najvyššia súťaž súčasným herným systémom. Žilinčania prelomili nepríjemnú sériu, do soboty nezdolali dunajskostredský tím v jedenástich zápasoch po sebe.

Priebeh stretnutia ovplyvnila už 14. minúta, keď videl červenú kartu bývalý žilinský obranca Filip Kaša, ktorý prišiel na Žitný ostrov len toto leto. Na bránkovej čiare zahral rukou, bola z toho penalta a prvý gól domácich.

Igor Bališ Čítajte rozhovor V Trnave by ma zabili, vravel Bališ, keď ho lákali do Slovana. Vďaka čomu ho nakoniec zlomili?

„Zápas ovplyvnila skorá červená karta, ale aj dovtedy sme boli nebezpeční. Po vedúcom góle sme sa upokojili a utvorili sme si veľa šancí, mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom,“ vravel Ďuriš.

Reprezentačný krst zažil vlani na jeseň, nastúpil v troch zápasoch a ani v jednom sa mužstvo netešilo z výhry. Účasť v národnom tíme však bola pre neho výnimočným zážitkom, oceňoval, ako ho prijali skúsenejší reprezentanti.

Sme šťastný futbalový národ? Analytik nám vyrátal, koľko by sme mali bodov, nebyť náhod
Video

„Keď som si podal ruku so Škriniarom a Lobotkom, vravel som si, že si ju teraz už neumyjem,“ smial sa po návrate do Žiliny.

V tomto roku zasiahol do piatich zápasov kvalifikácie, vždy len z lavičky, ale v Luxembursku sa naposledy stal žolíkom, skóroval po necelej štvrťhodine na ihrisku.

„Verím, že kvalifikáciu už úspešne dotiahneme do konca,“ vraví rodák z Bytčice.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #slovenskí futbalisti #Dávid Ďuriš