Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlavaj, Hlavaj! Brankári očarili fanúšikov, Ramsay spokojný ako nikdy: Ideme správnym smerom

Vlani skóre 12:1, tento rok dokonca ešte lepšie - 12:0. Natešení fanúšikovia, trofej obhájená. Vianočný Kaufland Cup v Bratislave opäť patril domácim.

15.12.2023 23:02
Hokej Slovensko Lotyšsko Hlavaj Foto: ,
Samuel Hlavaj počas zápasu s Lotyšskom.
debata (4)

Slováci po dominantnom triumfe 9:0 na Nórskom nepripustili prekvapenie ani v piatok a Lotyšov, ktorí kládli oveľa väčší odpor ako Severania, zdolali 3:0.

Úvodný gól, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný, strelil Viliam Čacho. Dva presne zásahy pridal kapitán Marek Hrivík a domáci opäť po roku zdvíhali nad hlavy víťaznú trofej.

„Celý tím odviedol kvalitnú prácu, hrali sme pekne, kombinačne. om veľmi šťastný, ako sme zvládli oslabenia a vyhrali turnaj. Dosiahli sme dve víťazstvá, na chlapcov som hrdý,“ žiaril Craig Ramsay spokojnosťou.

Kanadský kouč víťazného mužstva ocenil, že jeho zverenci odrazili nápor súpera v momentoch, keď sa pokúšal o kontaktný gól.

Slovensko, Lotyšsko Čítajte viac Slováci suverénne ovládli Vianočný Kaufland Cup. Po Nóroch vygumovali na nulu aj Lotyšov

„Nastúpili sme proti kvalitnému súperovi. V tretej tretine nás zatlačil, chcel sa dostať späť do zápasu. Chalani odviedli dobrú robotu, podržal nás aj brankár Hlavaj,“ pokračoval Ramsay.

Prvý shutout v sezóne

Práve meno bývalého brankára Slovana vyvolávali fanúšikovia najčastejšie. Hlavaj podržal mužstvo predovšetkým v III. tretine, keď sa Lotyši dostávali do tlaku.

„Hostia boli veľmi nepríjemní. Tlačili sa pred bránku aj s viacerými hráčmi, ťažko sa mi hľadali puky. Chalani mi však v dôležitých momentoch pomohli, zvládli sme to,“ usmieval sa po zápase Hlavaj.

Najmä preto, že zlikvidoval všetkých 25 striel pobaltských hráčov a vychytal čisté konto. „Moje prvé v sezóne. Verím, že teraz nejaké vychytám aj v klube,“ zaželal si 22-ročný gólman, ktorý chytá za Plzeň.

čacho Čítajte viac Keď si Česi púšťajú slovenské pesničky. Sliezsky klub? Veľa peňazí a podmienky ako v NHL

Shutout zaznamenal v stredu aj Stanislav Škorvánek, slovenskí brankári na turnaji ani raz neinkasovali.

"Samo je veľký chlapec, v bránke zaberá veľa miesta. Je rýchly, mužstvu dodáva sebavedomie. Chalani v neho veria, on verí im.

Dlho nemal toho veľa na práci, ale potom sa súper rozbehol a práve vtedy nás podržal. Aj Stano chytal veľmi dobre. Brankári sa ukázali vo veľmi dobrom svetle," chválil Ramsay mužov v maske.

Kanonier Hrivík

Nestáva sa často, aby bol Marek Hrivík najlepším strelcom mužstva. Kreatívny center väčšinou pripravuje presné prihrávke, ale tentoraz aj presne zakončoval.

Proti Nórom skóroval raz, proti Lotyšov dvakrát. Oba piatkové góly padli po utešených strelách.

Marek Hrivík na MS 2023. Foto: TASR, Martin Baumann
Marek Hrivík Marek Hrivík na MS 2023.

„Mal som okolo seba dobrých spoluhráčov, pripravili mi šance. Na mne už bolo len ich premeniť. Za góly som rád, ale prvoradý bol tímový výkon,“ vyjadril sa kapitán mužstva.

Páčilo sa mu, že v ofenzíve potiahli všetky lajny a že útočná sila sa rovnomerne rozložila.

„Je veľké pozitívum, môžeme na tom stavať. Ak niekto z nejakého dôvodu vypadne zo zostavy, na každom poste máme kvalitnú náhradu,“ vyjadril sa Hrivík.

Vianočný Kaufland Cup bol poslednou reprezentačnou akciou v roku 2023. Hlavný tréner ponúkol médiám svoje hodnotenie uplynulých dvanástich mesiacov.

"Som spokojný s tým, čo sme dosiahli. Ideme dobrým smerom. Vo väčšine zápasov sme ukázali, že je jedno proti komu hráme a kde hráme, ale to, že predvedieme kvalitný výkon.

Ak hráme rýchlo a s gurážou, sme nebezpeční. V reprezentácii je dobrá partia, keď príde nový hráč, hneď zapadne. Teším sa na to, čo nám prinesie nový rok," reagoval Ramsay.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Craig Ramsay #Vianočný Kaufland Cup 2023