Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto vinil Bedardovu mamu, hanbite sa! Perry sa kajal po afére, priznal, že bojuje s démonmi

Vyhral Stanleyho pohár, Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny, s Kanadou získal olympijské zlato i titul majstra sveta. Teraz si však skvelé hokejové resumé pokazil a ublížil ľuďom, ktoré nemali s jeho správaním nič spoločné.

01.12.2023 15:07
bedard perry Foto:
Aktuálne už bývalí spoluhráči: Connor Bedard (#98) a Corey Perry (#94).
debata

Coreyho Perryho čaká pauza od hokeja.

Skúsený útočník sa ospravedlnil sa svoj počin na klubovej akcii, ktorá viedla nielen k jeho odchodu z organizácie Chicaga Blackhawks, ale aj k rozšíreniu klebety, ktorá ranila mladého spoluhráča.

Chyba šéfov Chicaga

Tréneri „čiernych jastrabov“ minulý týždeň nečakane vyradili Perryho z mužstva.

Manažment Chicaga však urobil chybu, keď situáciu dostatočne neodkomunikoval smerom k verejnosti a medzi fanúšikmi sa tak začali šíriť špekulácie.

Tá najdivokejšia bola, že Perry sa intímne zaplietol s mamou 18-ročného spoluhráča Connora Bedarda. Matky hráčov Blackhawks sa boli v rámci klubovej akcie pozrieť na zápasy u súperov a krátko na to Perry zmizol zo zostavy.

Bedard Čítajte viac Mladá hviezda v kŕči, fanúšikovia preklínajú vedenie Chicaga. Bedard trpí, udreli mu na najcitlivejšiu strunu

Po niekoľkých dňoch pasivity sa konečne „rozhýbali“ aj šéfovia Chicaga a verejnosti adresovali stručné stanovisko.

„Je to individuálna záležitosť. Chcem, aby v tom bolo jasno – proces s Perrym sa netýka žiadnych iných hráčov a ich rodín. Ak to niekto naznačuje, je to veľmi nepresné, povedal by som, že až nechutné,“ reagoval generálny manažér Kyle Davidson.

Novinári napokon zistili, že Perry „vyčíňal“ na nedávnej klubovej akcii.

Prehnal to s alkoholom a svojím správaním poškodil reputáciu organizácie, keďže na udalosti boli prítomní aj zástupcovia dôležitých sponzorov.

Ostrieľaný forvard, ktorý tento rok oslávil 38. narodeniny, sa za svoje správanie ospravedlnil. Priznal boj so závislosťou na alkohole i psychické problémy.

Connor Bedard v drese Chicaga. Foto: SITA/AP, Chris O'Meara
Connor Bedard Connor Bedard v drese Chicaga.

Podľa všetkého ho čaká účasť v liečebnom programe NHL. Ten prevádzkuje hráčska asociácie pre jedincov, ktorí majú problémy s alkoholom či inými omamnými látkami.

„Chcem sa ospravedlniť celej organizácii Chicago Blackhawks, majiteľom, manažmentu, trénerom, fyzioterapeutom, zamestnancom a spoluhráčom. Rovnako aj fanúšikom a mojej rodine. Hanbím sa, všetkých som vás sklamal,“ kajal sa veterán, ktorý má na konte 19 profiligových se­zón.

Keďže šéfovia Chicaga nekonali, fáma, že sa Perry vyspal s mamou spoluhráča, nabrala mamutie rozmery. Prirodzene ju zachytil aj Bedard a ako sa dalo očakávať, mentálna nepohoda mala vplyv na jeho hru.

V posledných troch zápasoch má na konte jedinú asistenciu a to začal nováčikovský ročník vo veľkom štýle.

Rodina na prvom mieste

Perry vyjadril ľútosť, že špekulácie zatiahli do incidentu ľudí, ktorí nemali s jeho správaním nič spoločné. Akýkoľvek vzťah s mamou Connora Bedarda poprel.

„Som znechutený z toho, že celá situácia sa dotkla aj iných ľudí. Chcem každého ubezpečiť, že nemala nič spoločné s niektorým zo spoluhráčov či ich rodinami. Chcem sa ospravedlniť ľuďom, ktorých incident poznačil. Moje správanie bolo nesprávne,“ dodal Perry.

Slafkovský hokej Čítajte viac Vysoké dane, šialený tlak. Vyštvú fanúšikovia Slafkovského z Montrealu? Hviezdy vedia, kam ich to tiahne

Melanie Bedardová, matka supertalentovaného útočníka a jednotky draftu NHL 2023, prešla nepodložené špekulácie bez komentára.

Pred časom priznala, že je nerada v žiare reflektorov, nemá rada popularitu a najmä preto si prísne stráži súkromie. „Rodina je to najcennejšie, čo mám. Budem ju chrániť zo všetkých síl,“ dodala.

Na jej obranu vystúpili tisícky fanúšikov. „Každý, kto si myslel, že by bola niečoho takého schopná, sa môže hanbiť,“ znela jedna z reakcií priaznivcov na sociálnych sieťach.

Chicago angažovalo Perryho aj preto, aby bol jedným z mentorov mladého Bedarda. Úmysel to bol dobrý, ale nevydaril sa. Problémový útočník sa do Chicaga nevráti a mladá hviezda sa už môže naplno sústrediť na hokej.

Najbližší zápas odohrajú Blackhawks v sobotu večer (21.00 SEČ), keď sa predstavia na ľade Winnipegu Jets.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Chicago Blackhawks #Corey Perry #Connor Bedar