Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol som kapitán Spartaka Moskva, ale ani tak ma za synom nepustili. Za zavretými dvermi sa ozýval krik

S hokejom prešiel pol sveta - od Los Angeles až po Vladivostok. Povyhrával trofeje, získal majstrovské tituly. Známy ako veľký srdciar teraz spoluriadi klub, ktorý ho pre súboje medzi mantinelmi vychoval.

07.12.2023 05:40
Radivojevič Foto:
Branko Radivojevič počas hráčskej kariéry pôsobil aj v Liberci.
debata (4)

Hoci má športový riaditeľ Dukly Trenčín Branko Radivojevič viacero manažérskych funkcií, stíha popri nich sledovať aj svojho syna Luku, ktorý rastie vo Švédsku a patrí medzi top prospekty pre draft NHL 2025.

Radivojevič senior zajtra nebude chýbať na striedačke Dukly, ktorá sa predstaví v súboji tabuľkových susedov na ľade Nových Zámkov.

Trenčín je po 24 kolách predposledný, ako hodnotíte prvú polovicu základnej časti?

Logicky, nikto z nás nie je spokojný. Začali sme dvoma výhrami, ale potom prišlo horšie obdobie. Nastala zmena aj na trénerskom poste. Potom sa to obrátilo, vyhrali sme päť zápasov za sebou. Ale zatiaľ nám nevychádza hlavný plán – stabilizovať výkonnosť.

Nedarí sa nám udržať konzistentné výkony, máme veľké výkyvy. Zahráme dva veľmi dobré zápasy, ale potom v ďalších dvoch príde zlý výkon. Pracujeme na tom, analyzujeme, musíme nájsť spôsob, ako byť vyrovnaní v hre i vo výsledkoch.

Menej gólov dáva len Humenné. Je problémom ofenzíva?

Čiastočne áno. Ale útok príde so zlepšenou celoplošnou hrou. Ako som povedal, máme časté tendencie odkloniť sa od systému, na ktorom sa pred zápasmi dohodneme. Niektorí hráči si robia veci po svojom. Potom to očividne nefunguje a podľa toho vyzerajú aj výsledky.

Plánujete zmeny v kádri?

Chceli by sme ich urobiť, snažíme sa o to, ale nie je to jednoduché. Nájsť vhodné typy počas rozbehnutej sezóny je zložitý proces. Na trhu sú hráči, ktorí ešte v tomto ročníku nenastúpili, hrali naposledy niekedy v marci. Takýmto hokejistom trvá, kým sa dostanú do tempa. Lenže my čas nemáme, potrebujeme takých, ktorí rýchlo zapadnú do systému.

Ozvali sa hlasy, že Dukla už nedáva toľko príležitostí mladým domácim hráčom. Súhlasíte?

Je pravda, že v minulosti ich bolo viac. Lenže aktuálny trend je, že talentovaní chalani ako 15-roční odchádzajú do zahraničia. Nielen Dukla, ale aj ostatné kluby sa boria s touto situáciou. Ale aj teraz máme niekoľko šikovných mladíkov, s ktorými pracujeme a snažíme sa ich rozvíjať. Dostanú šancu aj v prvom tíme.

Šéf striedačky HK Dukla Trenčín Branko... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
SR Trenčín šport hokej radivojevič Šéf striedačky HK Dukla Trenčín Branko Radivojevič počas novembrového zápasu proti Michalovciam.

Hoci len na jeden zápas, extraligu si u vás vyskúšal aj 15-ročný Adam Goljer. Má potenciál vyrásť v kvalitného obrancu?

Jednoznačne. Patrí medzi top nádeje nielen v Dukle, ale aj v celej krajine. Je ročník 2008, vysoký, urastený zadák s veľmi dobrými ofenzívnymi schopnosťami.

Samozrejme, ako každý mladík má na čom pracovať, predovšetkým na defenzívnej stránke. Ale platí, že ho máme v hľadáčiku a v budúcnosti ho chceme viac zapojiť do A-mužstva.

Zmena na trénerskom poste a odchod Róberta Dömeho bol vynútený pre jeho osobné dôvody alebo zohrali úlohu aj dovtedajšie výsledky mužstva?

Jedno s druhým na seba nadväzovalo, do situácie vstúpili aj jeho rodinné záležitosti. Vyústilo to tak, že Robo zostal vo Švédsku.

Ako funguje aktuálny trénerský triumvirát v zložení vy, Milan Bartovič, Ken Eddy?

Veľa medzi sebou diskutujeme, ale posledné slovo mám ja.

šimon nemec Čítajte viac Parádna premiéra medzi elitou! Dvojbodový Nemec debutoval v najlepšej lige sveta

Na sociálnych sieťach sa šíria informácie, že do Dukly by sa mohol vrátiť Ján Pardavý. Môžete to potvrdiť?

Počujem o tom prvýkrát. Je to čistá špekulácia.

V piatok nastúpite na ľade Nových Zámkov, v nedeľu doma proti Liptákom. Sú to pre vás dôležité zápasy s tabuľkovými susedmi?

Sme tím, ktorý pár dní dozadu strácal na štvrté miesto len štyri body. Potom prišli dve prehry a rozdiel sa natiahol. Je to niečo, čo sa s nami ťahá už druhú sezónu – keď sa môžeme priblížiť k top šestke, tak zápasy nezvládneme a naša pozícia sa zhorší.

Ako tréneri sa snažíme prísť na to, prečo si hráči nedokážu udržať konštantnú krivku výkonnosti. Keď hrajú podľa seba, je to miestami na ľade anarchia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Dukla Trenčín #Branko Radivojevič #MSJ 2024 #Luka Radivojevič