Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Kmotríka reagovať nebudeme, Tvrdík sa nás najprv opýtal, či to nie je len žart. O čom bol 15-minútový telefonát z Prahy do Zlatých Moraviec?

Pre provinčné mužstvo, ktoré financuje jediný muž, pôjde o najväčší zápas v klubovej histórii.

25.01.2024 08:30
ondrejka kmotrík Foto:
Marek Ondrejka reagoval na slová Ivan Kmotríka.
debata (26)

Futbalisti Zlatých Moraviec zakončia prípravu na pre nich existenčnú jarnú časť domácej súťaže s exkluzívnym súperom – Slaviou Praha.

Na zápas v Edene sa tešia, ale prioritou je pre nich záchrana. „Jednoznačne chceme v lige zostať. Malo by k tomu prispieť aj sústredenie v Turecku, kam akurát odchádzame,“ referoval nám priamo z viedenského letiska generálny manažér ViOn-u Zlaté Moravce – Vráble Marek Ondrejka (47).

Bude sa hráčom na sústredení trénovať ľahšie, keď vedia, že na záver prípravy dostanú „odmenu“ v podobe zápasu s atraktívnym súperom?

Verím, že áno. Správa o tom, že si zahráme proti Slavii, je pre nás všetkých povzbudením pred začiatkom jarných bojov v domácej súťaži.

Čo pre ViOn znamená zápas proti českému vicemajstrovi?

Pre nás je to šialený príbeh. Dokazuje, že futbal niekedy nemá logiku. V našom prípade to platilo nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Ukázalo sa, že sociálne siete nie sú len na to, aby polarizovali spoločnosť, ale aj na to, aby sme prostredníctvom nich mohli dohodnúť takúto milú udalosť.

Kankava Kašia Čítajte viac Európa krúti hlavou nad Slovákmi. Slovan nastúpil proti Dynamu Moskva, Slavia rázne reagovala a už má aj slovenskú náhradu

Ako prebiehal proces dohadovania zápasu?

Na správu šéfa Slavie pána Tvrdíka na sociálnej sieti, že zápas so Slovanom nebude, reagoval náš PR manažér a potvrdil, že sme pripravení za bratislavský klub zaskočiť.

Pán Tvrdík odpísal, či nejde o vtip, ale keď sme ho ubezpečili, že to myslíme vážne, vymenili sme si čísla a pustili sa do komunikácie. Telefonický rozhovor s ním trval asi 15 minút a po jeho skončení bola dohoda o uskutočnení stretnutia na svete.

Koľko vás to bude stáť?

Nič, všetky náklady hradí organizátor. „Zošívaní“ nám ponúkli, že ak bude záujem, zaplatia nám aj autobusy pre našich priaznivcov.

Pražský Eden má kapacitu viac ako 19-tisíc divákov. Koľko z nich bude fanúšikov ViOn-u?

Každý vie, že sme malý rodinný klub. Netreba zabúdať, že kompletná populácia mesta Zlaté Moravce je 12-tisíc obyvateľov… Ale predpokladám, že tri-štyri autobusy s našimi fanúšikmi by mohli do Prahy doraziť.

Dres Zlatých Moraviec oblieka aj útočník Filip... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
balaj vion Dres Zlatých Moraviec oblieka aj útočník Filip Balaj.

Slavia rokovala aj s klubmi z Poľska či Rakúska, ale Tvrdík povedal, že úlohu pri výbere vášho klubu zohral aj fakt, že majiteľ ViOn-u pán Ondrejka má rovnaký názor na ruskú agresiu na Ukrajine ako šéf Slavie. Ste v pohode s tým, že výťažok zo stretnutia pôjde na podporu Ukrajiny?

Zápas vnímame najmä po športovej stránke, je pre nás veľkou výzvou. Vieme, že má aj podtón, Slavia ako organizátor venuje peniaze zo stretnutia na podporu Ukrajiny. Túto myšlienku zdieľame, podporujeme.

Nie je tajomstvo, že majiteľ nášho klubu pán Ondrejka zamestnáva vo firme niekoľkých vojnových utečencov z Ukrajiny. Aj jemu sa myšlienka spojená so zápasom páčila a aj preto sme do toho išli.

Majiteľ Slovana pán Kmotrík povedal v reakcii na zápas proti Dynamu, že „chceli sme vyrovnaného súpera, s Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku“. Čo hovoríte na jeho poznámku?

Zachytili sme jeho slová. Môžem k tomu povedať len toľko, že si vážime Slovan, veľmi si vážime aj pána Kmotríka, predovšetkým pre to, čo robí pre svoj klub a celý slovenský futbal. Jeho vyjadrenie však nebudeme komentovať, je to jeho osobný názor, ktorý rešpektujeme.

421056375 866298058828721 7711066998476117482 n  1 Čítajte viac Česi? Známi pokrytci. Keď môžu, obujú sa do Slovákov. Belasí oficiálne reagujú na zápas s Dynamom

Želali by ste si, aby spolupráca so Slaviou pokračovala?

Určite a je predpoklad, že sa tak aj stane. Pán Tvrdík ma počas telefonátu uistil, že februárový zápas je začiatkom hlbšej kooperácie medzi oboma klubmi.

ViOn na jeseň nevyhral ani jeden zápas, má štyri body z 18 stretnutí a v tabuľke je posledný. Očakávate tvrdý boj o záchranu?

Áno a urobíme maximum, aby sme v ňom uspeli. V príprave sa nám zatiaľ darí, vystužili sme káder a verím, že sme vybrali kvalitu. S príchodom posíl sme ešte neskončili. Som presvedčený, že to bude mať pozitívny efekt aj v zápasoch jarnej časti a na jej konci sa budeme tešiť.

Brazílski futbaloví šampióni vtedy a teraz Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Prečo Ronaldo trpí nadváhou? Prečo sa...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Slavia Praha #vojna na Ukrajine #FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble