Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Raz som už po veľkom glóbuse išla. Viem, čo sa stane a už to nechcem zažiť

Okamžite po pretekoch v Söldene odletela do Fínska, kde absolvovala dvojtýždňový tréningový kemp s výborným výsledkom.

09.11.2023 15:15
Petra Vlhová Foto: ,
Víťazná Petra Vlhová so sobmi v Levi.
debata (12)

Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čakajú cez víkend dva slalomy v Levi (v sobotu aj v nedeľu sa začínajú prvé kolá o 10.00, druhé o 13.00, prenos vysiela JOJ Šport).

Na Čiernej zjazdovke bude znova patriť medzi najväčšie favoritky na víťazstvo.

„Všetko išlo hladko, sme pripravení na preteky. Po chorobe, ktorá ma trápila v októbri, je všetko v poriadku. Som zdravá, a pripravená pobiť sa o najvyššie priečky,“ usmievala sa Vlhová počas štvrtkovej videokonferencie s novinármi.

Nikde v rámci Svetového pohára nie je Vlhová taká úspešná ako v Levi. Vďaka piatim triumfom sa jej na neďalekej farme rozrastá počet sobov, ktoré dostavajú víťazky ako odmenu.

"Mám tam poriadne stádo. Keď sme tu a máme čas, ideme sa tam pozrieť. Je to príjemné spestrenie. Poznám všetky mená, ale nikdy nepremýšľam dopredu.

Takže ani neviem, ako by som pomenovala ďalšieho soba v prípade výhry. Príde to spontánne. Možno to bude Zuzana, po mame," vyhlásila päťnásobná víťazka slalomu v Levi.

koláž Čítajte viac Rebel v sukni končí, od legendy dostal ponuku na sobáš. Vlhová ho chápe: Zvažovala som, či pokračovať

Počasie v Levi bolo veľmi nevyspytateľné, ale zverenke Maura Piniho premenlivé podmienky neprekážajú.

„Nemám rada priveľkú zimu. Podmienky sú dobré. Pri príchode bolo veľmi zima, teraz sa oteplilo a nasnežilo. Neovplyvním to, prispôsobím sa,“ vravela 28-ročná Liptáčka.

Netuší v čom je čaro Levi. Odpoveď na otázku, prečo sa jej v Laponsku tak darí, hľadala ťažko.

"Netuším. Keby som to vedela, čím to je, s radosťou to zopakujem aj v iných podmienkach. Sedí mi kopec, podmienky a cítim sa tu aj dobre.

Oproti vlaňajšku spravili ostrejšie vlny, strmá časť aj pasáž do cieľa sú rovnaké ako v minulosti," pokračovala Vlhová.

Do ostatných sezón vždy vstupovala s najvyššími ambíciami. Iné to nebude ani v štartujúcom ročníku 2023/24.

„Nechcem to tak povedať, ale slalom je moja disciplína, tam je útok na glóbus akoby automatický. Radi by sme pridali aj ten z obrovského slalomu. Verím, že sa mi bude dariť. Bolo by pekné ho získať, ideme za ním,“ ozrejmila olympijská víťazka v slalome na ZOH 2022 v Pekingu.

Petra Vlhová Čítajte viac V krajine sobov a Santa Clausa sa Vlhovej darí. Pozrite sa, ako Petra drie v -17 stupňoch Celzia

Priznala, že v pláne budú mať okrem technických disciplín aj preteky v rýchlostných disciplínach.

"Rada by som ich išla, ale rozhodneme sa postupne. Raz som to spravila a išla všetky disciplíny. Bitka o veľký glóbus bola náročná fyzicky a najmä mentálne.

Viem, čo sa stane, ak to spravím. Som v dobrom veku, ale nie som najmladšia. Už to nechcem zažiť, ale o veľký glóbus sa dá zabojovať aj s dvomi disciplínami, len v nich musíte vyhrávať," pokračovala Vlhová.

Postupne si zvyká na súťažný kolotoč bez brata Borisa, ktorý sa rozhodol venovať sa rodine.

"Je to iné, ale zároveň sme sa všetci nastavili a vyriešili sme to tak, aby nám nič nechýbalo. Fungujeme normálne, všetci sme spokojní.

Boris nám chýba, ale ideme ďalej. Pevne verím, že príde na preteky. Nebavili sme sa o tom. Určite by mal byť v Jasnej, zvyšok neviem," uzavrela Vlhová.

Lyžiarske legendy ako postavičky z rozprávky Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Vlhová so žehličkou. Ako by vyzerali lyžiarske...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24