Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V krajine sobov a Santa Clausa sa Vlhovej darí. Pozrite sa, ako Petra drie v -17 stupňoch Celzia

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po výbornom vstupe do sezóny naplno zarezáva v tréningu na ďalšie preteky.

02.11.2023 13:51 , aktualizované: 14:57
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová kŕmi svojho piateho soba.
debata

Po minulotýždňovej parádnej jazde v Söldene – obsadila tretiu priečku, na víťazku Laru Gutovú Behramiovú stratila iba dvanásť stotín sekundy – sa hneď na druhý deň presunula do dejiska ďalších pretekov.

„Ideme do Levi, kde budem trénovať až do dvoch slalomov,“ priznala Vlhová pre TASR po zisku 60 bodov na ľadovci Rettenbach.

Rovnako ako v Rakúsku, ani v laponskom stredisku sobov a Santa Clausa nie je núdza o sneh. Práve dnes Medzinárodná lyžiarska asociácia potvrdila, že sa v Levi bude jazdiť, nakoľko Fíni nemajú o sneh núdzu.

Potvrdzujú to aj príspevky na sociálnych sieťach elitných lyžiarok, ktoré sa podobne ako Vlhová okamžite po pretekoch v Söldene presunuli do Levi.

21 Hlavna FOTO SITA Čítajte viac Nedostihnuteľná Shiffrinová, Vlhová je milionárkou. V rebríčku najlepšie zarábajúcich lyžiarok je Slovenka vysoko

Vlhová sa so svojim tímom už tradične pripravujú na prvý dôležitý slalomársky víkend s predstihom. Keď pred dvomi rokmi zavítala do Levi na trojtýždňový kemp, deklasovala súperky dvomi víťazstvami v priebehu dvoch dní.

„V nasledujúcom ročníku všetky konkurentky tento postup zopakovali, preto sme to v Levi nemali také jednoduché,“ povedal švajčiarsky kouč po vlaňajších dvoch tretích miestach.

Jeho zverenka nemá nikde takú úspešnosť ako v Levi. Vždy, keď dokončila druhé kolo a prišla do cieľa, skončila na pódiu.

Zaknihovala päť víťazstiev, jedno druhé a tri tretie miesta. Levi je najúspešnejším strediskom a tak to zrejme aj zostane, nakoľko podobné úspechy dosiahla iba v Záhrebe.

Tri prvé a tri druhé miesta už nevylepší, nakoľko sa vplyvom globálneho otepľovania preteky Svetového pohára v chorvátskej metropole už neuskutočnia.

Vlhovej cesta k tretiemu miestu v obráku v Söldene Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa pustila do svahu nebojácne, v...

Späť do zamrznutého Levi…

Podľa informácií z Vlha Ski tímu je na svahu zhruba –20 stupňov Celzia, čo je pre pretekárky extrémna záťaž.

Desať dní pred pretekmi – 10. a 11. novembra (prvé kolá začína o 10.00, druhé o 13.00) ich a drvivú väčšinu Svetového pohára alpských lyžiarok (s výnimkou pretekov v Rakúsku) odvysiela JOJ Šport – je Vlhová dobre naladená.

Pozrite si, ako sa chystá na prvé dva slalomy v sezóne na videu, ktoré Športwebu sprostredkovala Sport Management Company.

Video

Nadšený bol z prípravy aj hlavný kouč Pini. Prechod z výrazne plusových teplôt do veľkého mrazu pocítil všetci členovia tímu, ale organizátori v Levi pripravili slalomárkam ideálne podmienky na tréning.

„Bol to pre nás v Söldene excelentný výsledok. Napriek okolnostiam, ktoré nás pred úvodnými pretekmi sprevádzali, sme dosiahli jednoznačne viac, ako sme mohli očakávať.

Petra bola neskutočná. Našla dostatok sily a energie, aby zo seba dostala viac než sto percent svojich aktuálnych možností,“ povedal Pini.

„Navyše, Petra bola naozaj blízko k víťazstvu, čo sme, úprimne povedané, vôbec nečakali. Aj preto sme absolútne spokojní a šťastní. Tento výsledok nám dodal obrovské množstvo ďalšej energie, ktorú cítime aj po príchode do Levi.

Petra je tiež veľmi šťastná a zároveň hrdá na to, čo sme ako tím dokázali. Všetci sa z toho tešíme, posúva nás to dopredu.“

Collage Maker-28-Oct-2023-02-38-PM-2991 Čítajte viac Šťastná Vlhová: Škoda tých 14 stotín, uviedla v cieli. Hviezdna Shiffrinová s vyplazeným jazykom

Piniho i Vlhovú povzbudilo pódiové umiestnenie v Rakúsku a veria si aj v Levi. A nielen na umiestnenie v najlepšej trojici…

„Za posledných jedenásť rokov vyhrali slalom v Levi len tri pretekárky. Mikaela Shiffrinová, Petra a Tina Mazeová.

Slovinka sa však tešila len raz, zatiaľ čo Mikaela má šesť triumfov a Petra päť. Je to niečo naozaj obdivuhodné.

„Som veľký optimista, že Petra bude opäť bojovať o víťazstvo. Stále máme pred pretekmi dostatok dní a stať sa môže všeličo, v tomto momente sme však plní sebavedomia a nadšenia,“ uzavrel Pini.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Anna Swennová Larssonová - Švédsko
Príjem...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mauro Pini #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24