Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho ho zavrhol, ikona zasypáva kritikou. Zbytočný chlapík Modrič sa lúči ako legenda Realu

Aurélien Tschouaméni a Eduardo Camavinga s celou kariérou pred sebou a trhovou hodnotou deväťdesiat miliónov eur. O čosi starší a o desať miliónov drahší Federico Valverde. Taktiež univerzál Jude Bellingham, najhodnotnejší hráč sveta s Erlingom Haalandom a Kylianom Mbappém (180 miliónov). A v neposlednom rade nemecký virtuóz Toni Kroos.

06.03.2024 12:33
Spain Soccer La Liga Foto: ,
Stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič.
debata

Tridsaťosemročný Luka Modrič to vo svojej trinástej sezóne na Satiago Bernabéu nemá jednoduché. Chorvátov čas v základnej zostave mužstva sa zmenšuje, vplyv na mužstvo vyprcháva.

A tak všetko nasvedčuje tomu, že dnešná domáca odveta osemfinále Ligy majstrov proti Lipsku (1:0) môže byť pre neho jedným z posledných zápasov v drese Realu.

Mourinho ho zavrhol

Máločo nasvedčovalo tomu, že Modrič bude s 518 zápasmi (s bilanciou 39 gólov a 83 asistencií) v historických tabuľkách Realu na 14. mieste. Modrič vstúpil do veľkého futbalu v roku 2008.

Tottenham z neho spravil hráča, ktorý opustil Dynamo Záhreb za najvyššiu čiastku v histórii. Šikovný stredopoliar vyšiel Spurs na 21 miliónov eur.

Experti sa čudovali, prečo londýnsky veľkoklub investoval také obrovské peniaze do neovereného hráča. Lenže neuplynula ani sezóna a kuvičie hlasy utíchli. O štyri roky neskôr sa o Modriča strhla bitka azda všetkých klubov, ktoré si ho mohli dovoliť. Vyhral Real.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzonovi sa darí a v Taliansku ho chvália. Šanca, že zostane na Slovensku, je čoraz menšia

„Je to najslávnejší klub na svete. Neodpustil by som si, keby som túto možnosť nevyužil,“ vravel v auguste 2012.

O rok neskôr bol takmer jednou nohou preč. Real sa pod vedením Josého Mourinha vytrápil. Portugalčan patrí k najlepším trénerom na svete. Vždy bol, je a bude verný svojmu inštinktu.

A ten mu navrával, že Modrič na to nemá. Podobné sa mu zdalo v Chelsea s Mohamedom Salahom či Kevinom de Bruynem, ktorí momentálne žiaria v Liverpoole, respektíve Manchestri City.

„Luka je skvelý chlapec, ale momentálne tu mám kvalitnejších hráčov,“ vravel Mourinho.

Modrič naskočil do 19 stretnutí, vo väčšine ako striedajúci hráč. Dal jediný gól a vyslúžil si prezývku – zbytočný chlapík z Tottenhamu. Rodák zo Zadaru mal nahradiť Xabiho Alonsa, ale Španielove topánky boli pre nevysokého Modriča priveľké.

„Niekoľko zápasov som odohral, ale nebolo to ono. Mám ťažkosti s adaptáciou, ale som presvedčený, že mám tímu čo dať,“ vravel po sezóne 2012/2013.

Bola poslednou pre Mourinha a do klubu prišiel Carlo Ancelotti. Terajší kouč viedol Madridčanov dva roky a spravil z Modriča svetového hráča.

„Kto spochybňuje Lukovu kvalitu, je buď slepý alebo nerozumie futbalu,“ stručne reagoval taliansky tréner.

Naháňa Puskása

Modrič by sa čoskoro mohol stať najstarším hráčom, ktorý si obliekol dres Realu Madrid. V septembri oslávi už svoje 39. narodeniny. Nezadržateľne sa blíži k absolútnemu rekordu Ferenca Puskása. Maďarská ikona v súboji proti Seville v novembri 1965 nastúpila na trávnik vo veku 38 rokov a 233 dní.

Chorvátsky virtuóz by ho mohol prekonať 5. mája proti Cádizu. Pravda, zranenia, silná konkurencia v trojčlennom strede poľa a tiež nižšia minutáž od kouča Ancelottiho brzdia Modričove výkony v aktuálnej sezóne.

Československo Čítajte viac Pribudli vrásky, narástli brušká, mnohých by ste už nespoznali. Ako poznačil čas poslednú generáciu Čechoslovákov, ktorá cestovala na MS 1990

Skúsený stredopoliar odohral len 44 percent minút v La Lige, v Lige majstrov je to o štyri percentá viac. Modrič chtiac či nechtiac postupne musí prijať rolu muža, ktorý nemá garantované miesto v základnej zostave. José María Gutiérrez Hernández alias Guti ho za to otvorene skritizoval.

„Aktuálnu situáciu nezvláda najlepšie. Musíte si uvedomiť, že roky plynú a nemôžete hrať v každom stretnutí. Už nemá takú kondíciu. Môže byť užitočný ako hráč na striedanie. Musel by však svoju rolu lepšie pochopiť,“ vyhlásil Guti pre AS TV.

Modrič sa k svojim kritikom vyjadruje málokedy. Pri Gutim, ktorý jeho výkony kritizoval už aj v minulosti, však urobil výnimku. A Argentínčanovi s 543 štartmi za Real odkázal:

"Každý môže povedať svoj názor. Má na to plné právo. Je však zaujímavé, ak si niekto myslí, že je v mojej hlave. Tvári sa, že vie, o čom premýšľam.“

Posledný júnový deň tohto roka sa mu končí zmluva s Realom. V hre je prestup do Saudskej Arábie, americkej MLS či návrat do Záhrebu. Isté je len to, že do novej kabíny príde chlapík, ktorý sa z nechceného v Reale stal jeho legendou.

Najlepšie zarábajúce kluby na svete + SLOVAN Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčka a príjmov najlepšie zarábajúcich...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luka Modrič