Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorkajak sa rozkýval na vlne problémov, no ide ďalej

Čo sa s nimi deje? krútili ľudia z brehu hlavami nad výsledkami štvorice kajakárov, ktorí sedia od leta minulého roku v elitnej slovenskej lodi. Štvorkajak v zložení Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr skončil na pretekoch Svetového pohára v Szegede štvrtý a o týždeň neskôr v Račiciach dokonca až ôsmy, pričom prehral aj s mladou slovenskou posádkou Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demin.

23.05.2013 17:42
OH Londýn, kanoistika, štvorkajak, K4, Vlček,... Foto:
Slovenský štvorkajak Gelle, Jankovec, Vlček a Tarr.
debata

Kým skraja sezóny sa ešte chlapci z K4 dušovali, že pokračujú ďalej, prvé neúspechy vniesli do posádky pochybnosti. Má to ešte zmysel? visela nad hladinou (ne)vyrieknutá otázka. Situáciou v štvorkajaku sa včera v Bratislave zaoberali pretekári, realizačný tím i vedenie Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky. Výsledok? Káštvorka ide ďalej v pôvodnom zložení s cieľom pokúsiť sa o dobrý výsledok na júnových majstrovstvách Európy a vybojovať si účasť aj na MS.

„Dohodli sme sa, že spolupráca medzi oboma trénermi – Petrom Likérom v Komárne i Radovanom Šimočkom v Trenčíne – musí byť užšia, lebo je slabá. Do majstrovstiev Európy sa budú všetci štyria pretekári pripravovať spolu. Na základe výsledku na ME uvidíme, čo ďalej. Za adekvátne považujem v ich prípade umiestenie do 8. miesta vo finále, iné bude neúspechom. O účasť na MS budú súperiť s mladou posádkou 2. júla. Ale rozjazda sa možno ani neuskutoční. Ak totiž štvorkajak v Portugalsku neuspeje, ochota pokračovať zrejme nebude,“ povedal športový riaditeľ SZRK Filip Petrla.

Tréner Likér, ktorý v Komárne pripravuje dvojicu Vlček Tarr, netajil, že do Bratislavy prišiel s inou predstavou. „Netajím, navrhol som, aby sme na Európe vyskúšali dvojkajak Tarr, Vlček. Ďuro má momentálne skvelú fazónu, prečo to nevyužiť?“

Vlček, ktorý bol minulý rok iniciátorom zmeny posádky (vypadli z nej bratia Riszdorferovci), nad súčasnou výkonnosťou kýval nechápavo hlavou. „Netuším v čom je problém. Mám z jazdy dobrý pocit, ale loď jednoducho nejde. Mladí by nás v priamom súboji nemali zdolať ani náhodou – a v Račiciach sa to stalo. Štvorkajak je moja srdcová záležitosť, ale aj možnosť sadnúť si do kádvojky s Ďurom Tarrom je lákavá. Otázka znie, čomu veríme viac.“

V súvislosti so slabšou formou štvorkajaka sa najviac skloňovalo meno Petra Gelleho. Háčik lode totiž v úvode novej sezóny nie je zďaleka taký rýchly ako v minulej. „Nemyslím, že je to problém jednotlivca, ale celej posádky. Vlani sme trénovali inak, boli sme na vode oveľa skôr. Teraz vidíme, že v našej súhre sú nedostatky. Ale verím, že tvrdou prácou sa z toho dostaneme. Nemám obavy. Keby som tomuto štvorkajaku neveril, tak si do neho nesadnem,“ dodal Gelle.

debata chyba