Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sočský diár. Sedemnásť

Zimná olympiáda v Soči láme rekordy. Už pred jej otvorením bolo jasné, že bude najdrahšia (čo do objemu investícií), najväčšia (podľa počtu disciplín) a najstráženejšia (vďaka nasadeniu obrovských ľudských zdrojov i špičkovej techniky). S istotou možno dodať, že bude aj najteplejšia. A to aj napriek toľko kritizovanému ruskému zákonu zakazujúcemu propagáciu homosexuality.

11.02.2014 09:00
ZOH 2013, olympíjske kruhy, olympiáda, soči Foto: ,
Fanúšička na zimných hrách v Soči.
debata

Autobusy, ktoré prevážajú v Soči na športoviská novinárov, ponúkajú na informačnom panely dva teplotné údaje: „v salone“ (rozumej vo vozidle) a „na ulice“ (čiže vonku). V pondelok sa objavili na tabuli čísla 23 a 17. Slovenskí hokejisti sa preháňali po olympijskej dedine v outfitoch, na aké sú zvyknutí skôr z májových majstrovstiev sveta „Zimnú olympiádu by som si predstavoval inak. Ani vo Vancouvri síce nebolo chladno, ale takéto počasie ma prekvapilo,“ poznamenal po príchode útočník Marián Hossa.

Aspoň v horách je zatiaľ snehu dosť. A keby sa aj rýchlo míňal, Rusi si odložili pol milióna kubických metrov z minulej zimy. Lenže trochu snehu by sa zišlo aj dolu v Soči. Aby zakryl neporiadok, ktorý v meste zostal po stavebných robotníkoch. Tí sa zjavne vytratili tesne pred zapálením ohňa na olympijské prázdniny. A po nich sa vrátia. Aby schovali zo stien trčiace káble, doplnili chýbajúce okná a dokončili rozostavané hotely. Pretože zimnou olympiádou sa poslanie tohto mesta nekončí, ale iba začína. Tento rok sa v Soči premiérovo konajú preteky formuly 1, svoj domov tu nájde klub KHL a o štyri roky sa na pobreží Čierneho mora budú hrať zápasy majstrovstiev sveta vo futbale.

Dovtedy to Rusi hádam stihnú. A keď aj nie, namiesto snehu možno zakryje ten bordel tráva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Soči #Soči 2014 #MS 2018 vo futbale