Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára utŕžil v olympijskej dedine debakel od dobrovoľníka

Prvý tréning na olympijskom ľade absolvoval v sobotu popoludní slovenský hokejový obranca Zdeno Chára. Najvyšší športovec spomedzi všetkých olympionikov sa na hlavnej ploche Ľadového paláca Boľšoj necítil príliš komfortne, pretože cítil únavu.

08.02.2014 16:42 , aktualizované: 19:59
Zdeno Chára Foto: ,
Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára počas tréningu v Soči.
debata (13)

„Tento prvý tréning bol veľmi ťažký. Po dňoch cestovania som sa necítil najlepšie, stále sa len snažím dostať do tohto časového pásma. Verím, že v nedeľu to už bude lepšie,“ povedal pri odchode do kabíny 36-ročný kapitán tímu NHL Boston Bruins. Po príchode zo zámoria bolo pre neho klzisko európskych rozmerov trochu veľké. „Aj chlapci z Európy hovoria, že je väčšie než normálne. Pre mňa je to samozrejme väčšie ako v zámorí. A je to cítiť,“ doplnil Zdeno Chára.

Rodák z Trenčína ako jediný hokejista z kanadsko-americkej profiligy dostal povolenie absolvovať otvárací ceremoniál XXII. zimných olympijských hier a v piatok večer bol vlajkonosičom slovenskej výpravy. Galavečer na štadióne Fišt sa mu veľmi páčil. „Myslím si, že celý ceremoniál bol veľmi príjemný. Organizátori urobili skvelú prácu s programom. Rusi ukázali svoju históriu, cez čo prešli a ako sú hrdí. Veľmi sa mi to páčilo. Celá atmosféra bola vynikajúca a odniesol som si skvelé spomienky,“ prezradil skúsený obranca.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Vladimír Vůjtek Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

V sobotu si kapitán slovenského výberu prezrel olympijskú dedinu a rozptýlil sa so spoluhráčmi pri stolnom tenise. „Chcel som si v prvom rade pozrieť prostredie v olympijskej dedine, čo sa tam nachádza, čo sa tam dá robiť. Vyšli sme si sme štyria – Tomáš Marcinko, Milan Jurčina, Jano Laco a ja, chceli sme si spestriť voľný čas a zahrali sme si stolný tenis. Štvorhru. Až kým tam neprišiel taký starší ruský "čilavjek“, ktorý nás strašne rozbil. Bral si nás jedného po druhom a jediný, kto s ním dokázal hrať vyrovnanú partiu, bol Milan Jurčina. Pán bol dobrovoľník a evidentne čakal na príležitosť, kedy nastúpi. A už keď si začal vyťahovať tú svoju profesionálnu raketu z puzdra a loptičku a začal sa vyzliekať, pochopili sme, že to nebude žiadny amatér. Uhral som proti nemu tuším päť loptičiek," vysvetľoval s úsmevom obranca Bostonu Bruins.

Chára sa vyjadril aj k neúčasti Ľubomíra Višňovského, ktorý sa stále necíti v poriadku po októbrovom otrase mozgu.

„Musíme sa zaobísť bez neho a to je šanca pre ďalších hráčov, aby sa ho snažili nahradiť. Bude to však veľmi ťažké. Nedá sa nič robiť, zranenia a výpadky hráčov patria k športu. Musíme ísť ďalej a snažiť sa pre výsledky urobiť čo najviac,“ doplnil dvojnásobný vicemajster sveta a víťaz Stanleyho pohára.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Soči 2014