Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Soči pôjde na dlhých nožoch. Vďaka inzerátu

Odmena za vytrvalosť. Tatiana Bodová, 22-ročné žieňa zo Spišskej Novej Vsi sa už v Soči chystá na svoj premiérový olympijský štart. V ľadovom paláci na pobreží Čierneho mora sa predstaví v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe.

03.02.2014 20:12
Tatiana Bodóvá Foto:
Tatiana Bodóvá.
debata

„Na korčuliach som prvýkrát stála, keď som mala šesť. Mamka si prečítala v novinách inzerát, v klube robili nábor nových členov. Tak ma aj s dvoma staršími bratmi zapísala, aby sme mali nejakú športovú aktvitu. Bratia po čase skončili, ja som zostala. Najskôr som sa učila korčuľovať na klasických kanadách, lebo zohnať originálne korčule na šortrek bolo ťažké. Postupne sa mi to zapáčilo. Začalo sa mi dariť na pretekoch, úspechy ma posúvali vpred,“ rozhovorila sa krátko pred odchodom do Ruska Bodová.

Zatiaľ najvýraznejší úspech dosiahla pred piatimi rokmi na pretekoch Future Champions Trophy v Amsterdame, ktoré vyhrala. Miestenku do Soči si vybojovala na 1500 metrovej trati, hoci viac obľubuje kratšie – tisícku a päťstovku.

„Túto sezónu mám slabšiu ako predchádzajúcu, takže som ani príliš neverila, že sa na olympiádu dostanem. Ale som šťastná, že mi to vyšlo,“ povedala členka klubu STEZ Spišská Nová Ves, ktorá však trénuje na základni českých šortrekárov v Benátkach nad Jizerou pod vedením Jarmila Hrůzu.

„Najlepšia Češka je Kateřina Novotná, účastníčka troch olympiád. Je to silná súperka, ale už som ju na jednych pretekoch zdolala a výkonnostne sa na ňu doťahujem. V ženskom šortreku je úzka špička, za ňou je skupina vyrovnaných pretekárok. Na trati sa môže udiať čokoľvek,“ dodala Bodová, ktorá si vystačí v Soči s jednými korčuľami vyrobenými na mieru a náhradnými nožmi. „Korčule si brúsime sami. Nie je to žiadna veda, zvládam to od desiatich rokov,“ prezradila.

Na krátkom ovále reprezentoval Slovensko na zimnej olympiáde zatiaľ len Matúš Užák. V Salt Lake City nepostúpil ani raz z prvého kola, v Turíne sa dostal na kilometri do štvrťfinále. Bude prvá žena úspešnejšia?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Tatiana Bodóvá