Zvolen je s remízou spokojný. Chce dva mečbaly

Michal Gavroň | 20.03.2017 18:00
Zvolen, Žilina, Hokej, ilustračná foto,... Foto: ,
Momentka zo stretnutia medzi Zvolenom a Žilinou.
Dynamický hokej, pekné góly i nervózne šarvátky. Súbojom tabuľkových susedov vo štvrťfinále play off hokejovej Tipsport Ligy nechýbalo nič. Žilinčania sa chceli doma na súpera spod Pustého hradu vytiahnuť a cestovať na jeho ľad s dvoma víťazstvami.

Zvolen však ukázal svoju silu a zabezpečil si prijateľnú východiskovú pozíciu pred ďalšími dvoma duelmi.

V prvom síce už na začiatku piatej minúty viedol 2:0, no do konca zápasu sa už nepresadil. Naopak, päťkrát inkasoval a vedenia v sérii sa ujala Žilina. V nedeľu znovu otvorili skóre hostia a po výsledku 3:2 vyrovnali stav na 1:1.

„Všetci sme vedeli, že to bude vyrovnaná séria a to sa aj potvrdilo. Boli to bojovné zápasy, obe mužstvá podržali brankári. V oboch sme museli doťahovať. V prvom sa ukázala sila kolektívu, keď sme duel doviedli do víťazného konca. V druhom sme aj napriek dostatočnému množstvu šancí nedokázali víťazstvo strhnúť na našu stranu. Chýbal nám aj kúsok šťastia,“ hodnotí skúsený útočník Žiliny Peter Húževka, ktorý dvoma gólmi uzavrel skóre prvého súboja.

Patrika Lušňáka mrzelo, že Zvolenčania nedokázali sľubne rozbehnutý prvý zápas doviesť do víťazného konca. Prehra ich, paradoxne, ešte viac nabudila.

„Škoda, že sme v sobotu neudržali dvojgólové vedenie. Inkasovali sme v oslabeniach a následne začali robiť chyby. Prehra nás však ešte viac namotivovala. Predviedli sme lepší výkon. Na konci to vyvrcholilo bitkou, takéto veci patria k hokeju. Pritvrdzuje sa, nič si nedarujeme. Je vidieť, že sa hrá o veľa,“ vraví 28-ročný útočník.

Zvolen, do ktorého prišiel v posledný prestupový deň, sa podľa neho chce vrátiť do Žiliny s vedením 3:1 na zápasy.

„Sme spokojní so stavom 1:1. Hovorili sme si, že chceme v Žiline aspoň raz vyhrať, čo sa nám podarilo. Uvidíme, s čím k nám príde. Zatiaľ nás ničím neprekvapila. Chceme vyhrať oba zápasy a vrátiť sa do Žiliny s dvoma mečbalmi,“ burcuje Lušňák. Podobné ambície však má aj Žilina.

„Ideme do Zvolena vyhrať oba zápasy. Keby sme mali iný prístup, bolo by to zlé. Nečaká nás nič jednoduché, ale chceme splniť náš cieľ a postúpiť,“ potvrdzuje Húževka.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ