Daňo utŕžil dva tvrdé nárazy od hráčov Nashvillu, zrejme bude pauzovať

SITA | 15.03.2017 09:15
Marko Daňo Foto:
Zranený Marko Daňo.
Marko Daňo nebude v dobrom spomínať na pondelkový zápas NHL, v ktorom jeho Winnipeg podľahol na ľade Nashvillu 4:5 po predĺžení.

Nevysoký útočník sa nedočkal konca stretnutia, keďže si ho vzali do parády hneď dvaja tvrdí muži Predators. Náraz hlavou o plexisklo utŕžil už v 3. min zápasu od Codyho McLeoda, ktorý si vzápätí šiel posedieť na 2 minúty za hrubosť. Daňo zamieril do šatne na vyšetrenie, ale ešte sa vrátil na ľad. V tretej tretine však už „nerozchodil“ tvrdý bodyček na otvorenom ľade od Ryana Ellisa a záverečných 10 minút riadneho hracieho času plus predĺženie už boli bez neho.

Podľa portálu cbssports.com 22-ročný rodák z rakúskeho Eisenstadtu utrpel zranenie v hornej časti tela a klub ho s vysokou pravdepodobnosťou zaradí na listinu zranených hráčov s dobou návratu do niekoľkých dní. V tejto súvislosti mu zrejme prišiel vhod odklad utorkového zápasu medzi tímami New Jersey Devils a Winnipeg Jets pre snehovú búrku. Náhradný termín duelu v Prudential Center stanovili o dva týždne na utorok 28. marca.

Zraneniami sužovaný Daňo nazbieral v 34 zápasoch tejto sezóny 11 bodov za 4 góly a 7 asistencií a v priemere strávil na ľade v zápase niečo vyše 11 minút.