Trenčania so smútkom sledovali eufóriu Novozámčanov

Michal Gavroň | 13.03.2017 16:38
Milan Kytnár Foto: ,
Zľava: Boris Sadecký z HK Dukla Trenčín a Milan Kytnár z HC Nové Zámky počas zápasu záverečného 54. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Dukla Trenčín - HC Nové Zámky.
Úplný záver základnej časti extraligy priniesol dramatické rozuzlenie. Málokedy sa stáva, že tímy bojujúce o posledné ôsme postupové miesto v hokejovej Tipsport Lige si to môžu rozdať vo vzájomnom súboji.

Takýto prípad v nedeľu sledoval zaplnený trenčiansky štadión. Dúfal, že sa domáca Dukla víťazstvom v riadnom hracom čase prehupne cez Nové Zámky, ktorým patrila pred zápasom ôsma priečka, posledná miestenka do vyraďovacej fázy.

Vojaci doviedli duel do víťazného konca, ale nebolo im to nič platné. Výhra 2:1 v predĺžení priniesla smútok a pohľad na radujúceho sa súpera, ktorý sa v premiérovej sezóne medzi elitou prepracoval do play off.

„V šatni bolo veľmi smutno. Veľa slov tam nepadlo, prevládalo skôr ticho. Prežívame veľké sklamanie. Všetci sme verili, že dokážeme zvíťaziť v riadnom hracom čase a postúpiť. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Myslím si, že môžeme mať vztýčené hlavy. Dali sme do toho všetko,“ vravel Trenčan Matúš Holenda.

Predsezónny cieľ on i jeho spoluhráči nenaplnili. Príčin neúspechu bolo podľa druhého najproduktívnej­šieho hokejistu Dukly viacero.

„Mali sme veľa zranených hráčov, zmien v kádri i na trénerskej lavičke a iste sa pod to všetko podpísala aj smrť Kobeho (trénera Jána Kobezdu, pozn.). Mal som pocit, že vždy, keď sme sa začali herne dvíhať, prišlo nepríjemné zranenie alebo výmena a znovu sme boli dole. Musíme bojovať ďalej. Nič iné ako udržanie sa v extralige si nepripúšťame,“ dodal Holenda.

Radosť Nových Zámkov vypukla krátko po záverečnej siréne oznamujúcej koniec riadneho hracieho času. Nováčik naplnil predsezónne ambície a vo štvrtok v úvodnom dueli 1.kola play off narazí na víťaza základnej časti z Banskej Bystrice.

„Už pred zápasom sme vedeli, do čoho ideme. Obe mužstvá začali opatrne. Bolo to o prvom góle, ktorý býva kľúčový. Keby ho strelili Trenčania, stiahli by sa a my sme museli doťahovať. Úvodný presný zásah bol veľkou vzpruhou. Upokojili sme sa, ale súper začal byť aktívnejší a vyrovnal hru i skóre. Po konci tretej tretiny sme prežívali veľkú eufóriu. Škoda, že sme nestrelili ešte jeden gól a neukončili základnú čas víťazstvom,“ tešil sa novozámocký útočník Matej Paulovič.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ