Detva sa vrátila na trón, Skalica všetko oddrela

SITA | 11.03.2017 15:58
HC 07 Orin Detva Foto: ,
Radosť hokejistov HC 07 Orin Detva po víťaznom treťom zápase finále play-off hokejovej Budiš 1. ligy medzi HK Skalica - HC 07 Orin Detva.
Hokejisti HC 07 Orin Detva sa stali po dvoch rokoch opäť víťazmi druhej najvyššej slovenskej súťaže. Vo finále I. ligy si poradili so Skalicou 3:0 na zápasy, rozhodujúci triumf získal tím spod Poľany na ľade súpera výhrou 2:1 po sam. nájazdoch.

Víťazný gól strelil Rastislav Gašpar. „Dal som ho síce so šťastím, ale aj to patrí k hokeju. Je to jeden z najdôležitejších zásahov v mojej kariére. Tento úspech určite jeden či dva dni oslávime. Som rád, že sme sériu už ukončili a teraz môžeme myslieť na baráž o najvyššiu súťaž. Myslím si, že máme reálnu šancu postúpiť,“ uviedol pre web prvaliga.sk Gašpar.

Detve sa počas sezóny vyplatil krok s angažovaním trénera Miroslava Chudého. Jeho skúsenosti sa prejavili počas celého play-off, najmä v sérii s Michalovcami, v ktorom Podpoľanci obrátili z 1:2 na 3:2. „Máme medailu na krku, ale sezóna sa pre nás ešte nekončí. O postupujúcich do Tipsport ligy sa rozhodne priamo na ľade. Pôjdeme krok za krokom. Uvidíme, čo nám baráž prinesie,“ tvrdil po rozhodujúcom súboji I. ligy Miroslav Chudý.

Pred rokom seniorský hokej v Skalici takmer zahynul, tím okolo Miroslava Lipovského a Petra Oremusa ho však postupnými krokmi opäť naštartoval. Tvrdá a koncepčná práca sa pretavila v postupe do finále i ligovej baráže. Finále s Detvou si prišlo pozrieť na Záhorí 3642 divákov, štadión naposledy takto praskal vo švíkoch asi za čias Žigmunda Pálffyho. Mužstvo oddrelo každý zápas a chce tvrdo pracovať aj v baráži.

„Protivník bol naozaj veľmi silný. V dvoch zápasoch sme sa mu vyrovnali. Rozhodol však počet gólov, my sme dali iba po jednom v každom dueli, čo je naozaj málo. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, možno nám chýbalo aj trošku šťastia a zajtra by bol ten zápas opäť iný. Ja môžem svojim chlapcom iba poďakovať, čo dosiahli v tejto sezóne, alebo možno ešte len dosiahnu,“ skonštatoval podľa prvaliga.sk Peter Oremus.

Obaja finalisti už vedia, že v baráži od budúceho týždňa narazia na Liptovský Mikuláš. O poslednom účastníkovi play-out rozhodne nedeľňajší zápas posledného kola Tipsport ligy medzi Trenčínom a Novými Zámkami.