Dravecký: Hokejová chémia je ako lego

Michal Mašľany | 23.03.2016 13:00
Vladimír Dravecký Foto: ,
Slovenský útočník Vladimír Dravecký.
Má za sebou rozporuplnú sezónu. Individuálne sa mu darilo, s 15 gólmi bol najlepší strelec a s 31 bodmi tretí najproduktívnejší hráč Třinca, no vlaňajší finalista českej extraligy sa od úvodu ročníka trápil.

Tesne sa dostal do predkola play off, kde po extrémne vyrovnanej päťzápasovej sérii vypadol so Zlínom. Vladimír Dravecký (30) absolvoval počas sezóny aj dva medzinárodné turnaje v drese Slovenska – na Nemeckom pohári a domácom Slovakia Cupe potvrdil svoje kvality a patrí medzi hlavných adeptov na účasť na MS v Rusku.

O príprave na šampionát
Týždeň som si oddýchol, trošku si zacvičil a s chuťou prišiel na zraz. Som rád, že môžem prísť na nové myšlienky po nevydarenej sezóne. Najmä preto som sa do prípravy zapojil od jej začiatku.

O zmenách v tíme
Sú tu zatiaľ zväčša mladší chalani. Niektorých som osobne ani nepoznal, no aspoň po mene áno. Slovenský hokej aj šport všeobecne totiž sledujem. Realizačný tím sa rozhodol reprezentáciu trochu omladiť a tak som razom jeden z najstarších. Neviem, čo na to povedať. Azda už patrím do starého železa? Ale nie, len vtipkujem. Beriem na vedomie zloženie tímu a pokúsim sa ísť mladším spoluhráčom príkladom. Ešte si počkám na to, aké úlohy dostanem od trénera a tie budem plniť.

O svojich šanciach
Uvidíme, či sa dostanem do záverečnej nominácie. Nechám sa prekvapiť. Pravda je, že som nezvykol končiť na klubovej úrovni takto skoro, ale všetko je niekedy po prvý raz. Teším sa na prípravu.

O výkonoch reprezentácie počas sezóny
Myslím si, že naše výkony boli veľmi dobré. Každý z nás odvádzal sto percent. Keď v tom budeme pokračovať, je to na dobrej ceste. Každé mužstvo musí vychádzať z dobrého kolektívu a pohody v šatni. Ak každý plní svoje úlohy, môže byť mužstvo úspešné.

O vlaňajších MS v Ostrave
Pri príchode na pondelňajší zraz som si spomenul na minulý rok. Vtedy som sa zapojil do prípravy na poslednú chvíľu, pár dní pred šampionátom. Chalani už boli takmer v plnom zložení. Je pravda, že sa mi v Ostrave darilo (strelil gól a na päť prihral, pozn.), no individuálny výkon neznamená nič, pokiaľ nie je mužstvo úspešné. Nepostúpili sme zo skupiny – bol to neúspech. S čím budem spokojný na šampionáte v Rusku? Ťažko dopredu hovoriť, ale boli by sme zlí športovci, keby sme netúžili aspoň po postupe do štvrťfinále.

O útoku s Bartánusom a Marcinkom
Nastupovali sme spolu na Nemeckom pohári a začali sme v rovnakom zložení aj turnaj v Žiline. Zahrali sme spoločne dobre. Pokúsime sa od toho odraziť aj v príprave, keď sa chlapci pridajú a dá nás tréner dokopy. Bolo cítiť chémiu. Tá je dôležitá v útoku, ale i v celom tíme. Každý robí lepšie niečo iné, treba do seba zapadnúť ako lego. Základom je komunikácia.

O sezóne v Třinci
Nebudem tajiť, sezóna bola veľmi nevydarená. V Třinci vládne veľké sklamanie. Uvidíme, ako na to všetko zareaguje vedenie klubu, či sa udejú veľké zmeny. S klubom však mám naďalej platnú zmluvu. Vždy treba nájsť aspoň nejaké pozitíva. Ku koncu sezóny sme podávali už celkom dobré výkony, žiaľ, nestačilo to.

O sérii so Zlínom
Boli to vyrovnané zápasy, v ktorých rozhodovali maličkosti. Ako vyhral Zlín, mohli sme aj my. V rozhodujúcom piatom zápase sme viedli 2:0, no spravili sme nejaké chyby a tie v hokeji rozhodujú. Zlín má špecifický štýl hry, no vypadli sme a nemá význam rozoberať, v čom sú jeho hráči nepríjemní. Celá česká liga je extrémne vyrovnaná. Dokonale tam platí, že každý môže vyhrať nad každým.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ