Škoda, že Slovensko nemá vlastný tím na Svetovom pohári, mrzí Gáboríka

SITA | 29.01.2016 10:30
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík je najhorúcejším kandidátom na prvenstvo v ankete Hokejista roka.
Na Valentína oslávi svoje 34. narodeniny, ale na hokejový dôchodok ešte nemyslí. Veď len v júni 2014 podpísal s Los Angeles Kings kontrakt na sedem rokov.

„To je dlhý čas. Hokej ma stále baví. Keď budem zdravý a podávať výkony na požadovanej úrovni, dúfam, že to dohrám,“ vyjadril sa vo videodokrútke pre server nhl.cz slovenský útočník Marián

Los Angeles je jeho štvrtý klub v NHL po Minnesote, New Yorku Rangers a Columbuse. Život v Kalifornii si pochvaľuje. „Každé miesto aj tím sú iné, špecifické. ‚El-ej‘, či už hokejovo alebo životným štýlom, je veľmi príjemné miesto. Veľmi sa mi tu páči. O to lepšie, že klubu sa už podarilo vyhrať Stanleyho pohár,“ vraví trenčiansky rodák, ktorý sa o zisk najcennejšej klubovej trofeje pre Kings pričinil v play-off 2014.

Klubu pred nadchádzajúcim víkendom vyhradeným Zápasu hviezd patrí solídna 4. priečka v Západnej konferencii, individuálne však Gáboríkovi sezóna zatiaľ veľmi nevychádza. „Produktivita by mohla byť lepšia, nie som až taký spokojný. Ale snažím sa pomôcť tímu aj v iných situáciách. Šance sú, treba sa viac tlačiť do bránky a pozícií, odkiaľ sa strieľajú góly,“ pozná recept skúsený krídelník.

Jeho prípadnú nomináciu na tohtoročný Svetový pohár v Kanade majú v rukách aj jeho bývalí spoluhráči z reprezentácie Miroslav Šatan (GM) a Peter Bondra (skaut), ktorí pracujú na zostavovaní tímu Európy. „Škoda, že sa tam nepodarilo byť ako slovenský tím. Budeme ‚pozliepaní‘, ale mohli by sme poskladať dobré mužstvo. Uvidíme, necháme sa prekvapiť,“ zakončil Marián Gáborík.