Bol to obyčajný rozhovor, tvrdí Halák o údajnom konflikte s trénerom

SITA | 19.05.2013 19:13
halak-st.louis2 Foto:
Jaroslav Halák.
Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák vyvrátil informácie zámorských médií, že mal pred štvrtým súbojom série prvého kola s Los Angeles Kings konflikt s trénerom St. Louis Blues Kenom Hitchcockom.

Viaceré zámorské médiá priniesli správy, že obaja muži mali hlasnú slovnú výmenu názorov. Konflikt mal údajne vzniknúť, keď Halák prišiel neskoro na tímový míting pred rozkorčuľovaním.

„Bol to obyčajný rozhovor medzi hráčom a trénerom, ktoré sú bežne v každom športe. Nevidel by som v tom nič závažné, bol to všedný rozhovor. Viac by som sa k tomu nechcel vyjadrovať,“ povedal v rozhovore pre večerné športové spravodajstvo Rádia Slovensko Jaroslav Halák.

V podobnom duchu sa už skôr vyjadroval aj tréner Hitchcock. Konflikt označil ako bežnú nezhodu, o ktorej už netreba diskutovať. Kouč „bluesmanov“ s generálnym manažérom klubu Dougom Armstrongom uviedli, že neočakávajú výrazné zmeny v kádri po vypadnutí s LA Kings v 1. kole play-off kanadsko-americkej profiligy.

Blues pritom viedli na zápasy už 2:0, no napokon v sérii na štyri víťazstvá prehrali 2:4. Niektoré zámorské médiá však uviedli, že by z klubu mal odísť jeden z dvojice Halák – Brian Elliott.

„Zatiaľ na tému výmeny neviem nič, v klube o ničom podobnom nehovorili. Je to otázka na vedenie, ja by som s tým nič nemohol urobiť. Mrzelo by ma, keby ma vymenili. Aj taký je však hokej,“ doplnil pre Rádio Slovensko Jaroslav Halák.