NHL sa opäť rozbehne 11. októbra, Kings o deň neskôr privítajú Rangers

ČTK | 21.06.2012 21:01
Los Angeles Richards Foto: ,
Ilustračná snímka.
Ak štart ďalšej sezóny NHL nenarušia komplikácie pri rokovaní o novej kolektívnej zmluve, rozbehne sa nový ročník zámorskej ligy štyrmi zápasy vo štvrtok 11. októbra. Obhajcovia Stanleyho pohára, hokejisti Los Angeles, sa prvýkrát predstaviaa ľade o deň neskôr, keď privítajú New York Rangers.

NHL zverejnila kompletný program pre všetkých 30 tímov vo štvrtok, v deň medzi stredajšom slávnostnom odovzdávaním cien v Las Vegas a piatkovým draftom.

Ak nedôjde k narušeniu programu dlhodobej časti kvôli kolektívnej zmluve medzi vlastníkmi klubov a hráčskou asociáciou NHL, predstaví sa v úvodný hrací deň Montreal proti Ottawe, Philadelphia s Bostonom, Calgary privíta Vancouver a Colorado bude o prvé body bojovať so St. Louis.

Súčasná zmluva medzi oboma stranami má vypršať v polovici septembra a rokovania o novej ešte nezačali, hoci podľa komisára súťaže Garyho Bettmana by sa tak malo stať už „veľmi skoro“. Zástupcovia z radov hráčov by však boli radšej, aby kontrakt vypršal už s koncom júna, obe strany začali s rokovaniami a neopakovala sa výluka v sezóne 2004/05.

Králi z Los Angeles budú môcť zaspomínať na svoj premiérový triumf v Stanley Cupe za 45 rokov histórie klubu počas druhého hracieho dňa. Finálový triumf proti New Jersey si pripomenú vyvesením vlajky pod strop domácej haly Staples Center, v Kalifornii im bude asistovať veľký rival diablov tím New York Rangers.

Na opakovanie finálového súboja dôjde v základnej časti iba jediný raz – 9. februára privíta New Jersey doma Los Angeles.

Budúca sezóna tentoraz nezačne v Európe, ale dôjde opäť na zápas pod holým nebom. Meranie síl na štadióne v kampuse Michiganskej univerzity, kde sa očakáva rekordná návšteva, obstarajú opäť na Nový rok hokejisti Detroitu a Toronta.

Program celkovo 1230 zápasov bude mať jedinú pauzu, a to kvôli All Star víkendu v Columbuse od 24. do 28. januára. Základná časť vyvrcholí v sobotu 13. apríla, keď pôjde do bitiek o posledné body v honbe za postupom do vyraďovacích súbojov hned 28 mužstiev. Na každý tím čaká ako obvykle porcia 82 zápasov.