Šéf českého hokeja: Spoločné MS so Slovákmi? Divákov by bolo dosť

SITA | 16.06.2012 20:48
Slovensko, radosť Foto:
Slovenskí hokejoví hrdinovia.
Tomáš Král po svojom zvolení za predsedu Českého zväzu ľadového hokeja na ďalšie štyri roky neobišiel ani tému MS, ktoré Česko bude hostiť v roku 2015. Král nevylúčil zahrnutie Slovenska do tohto projektu.

„Zatiaľ niet prevažujúceho názoru. Diskutujeme o tom, aké ekonomické dopady by malo rozdelenie šampionátu. Rozbehneme rokovania s mestami. Musíme hovoriť s Prahou, Ostravou, obvodnými radnicami alebo štátom vzhľadom na dotácie. Rozhodli sme sa, že jednoznačne pôjdeme cestou ekonomického prospechu. Ak sa vnútroštátny variant ukáže ako výnosnejší, tak sa ho určite budeme držať,“ cituje iDnes.cz 48-ročného právnika z Plzne Krála, ktorý vyslovil odhad, že záležitosť treba vyriešiť do konca tohto roka.

Staronový šéf českého hokeja zaregistroval čerstvý príklad spoluorganizovania majstrovstiev sveta Fínskom a Švédskom, ale upozornil: „To bol trochu iný prípad. Variant dvoch šampionátov za sebou sa mi nepáči ani ľudsky. Nebaví ma predstava, že po roku sa pôjdem pozerať na hokej na rovnaké miesto. U nás by to bolo inak. Navyše, väzba Praha – Bratislava je úplne iná ako Helsinki – Štokholm. Nemali by sme napríklad také problémy s divákmi.“