Halák chýbal, St. Louis dohrali. New Jersey krok od postupu

Pravda.sk | 07.05.2012 01:18, aktualizované: 
Los Angeles - St. Louis Foto:
Brankár Los Angeles Jonathan Quick oslavuje gól do opustenej bránky St. Louis. Kings postúpili do finále Západnej konferencie.
Hokejisti Los Angeles Kings postúpili do finále Západnej konferencie play-off NHL, vo štvrtom zápase zdolali St. Louis Blues 3:1, celú sériu vyhrali hladko 4:0.

2. kolo play-off Západnej konferencie:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

LOS ANGELES - ST. LOUIS 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
konečný stav série: 4:0

Góly: 5. Nolan (Penner), 19. Brown (Kopitar, Doughty), 60.Brown (Kopitar, Greene) – 12. Shattenkirk (Jackman)
Strely na bránku: 19:24. Brankári: Quick – Elliott. Vylúčenia: 6:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 373 divákov.
Hviezdy zápasu: Quick, Brown, Shattenkirk.

V drese St. Louis nenastúpil brankár Jaroslav Halák, ktorý sa zotavuje zo zranenia zo zápasu proti San Jose v prvom kole play off. Jeho kolega z bránky Brian Elliott v sérii proti Los Angeles nenadviazal na výborné výkony zo základnej časti.

Kings postúpili do finále Západnej konferencie po 19 rokoch. Dva góly strelil kapitán tímu Dustin Brown (druhý v závere do opustenej bránky hostí pri power play), skvelý výkon podal v domácej bránke opäť Jonathan Quick.

Los Angeles čaká na súpera, ktorým bude víťaz série Nashville – Phoenix. Kings postúpili do play-off z ôsmej pozície a vyradili najlepšie dva tímy z konferencie – v 1. kole Vancouver a v 2. kole St. Louis.

Los Angeles – St. Louis vo videoskratke

2. kolo play Východnej konferencie

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

NEW JERSEY – PHILADELPHIA 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
stav série: 3:1

Góly: 16. Sýkora (Židlický, Zajac), 19. Židlický (Salvador, Kovaľčuk), 38. Zubrus (Henrique, Sýkora), 60. Zubrus (Fayne, Brodeur) – 12. Hartnell (Giroux, Timonen), 14. Giroux (Talbot).
Strely na bránku: 43:22. Brankári: Brodeur – Bryzgalov. Vylúčenia: 2:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 17 625 divákov.
Hviezdy zápasu: Zubrus, Brodeur, Židlický.

Už len jediný krok delí hokejistov New Jersey od postupu do konferenčného finále. Vo štvrtom zápase totiž zdolali Philadelphiu 4:2 a v sérii zvýšili svoj náskok už na 3:1.

Cesta za tretím víťazstvom sa pre Devils vôbec nerodila ľahko. Domáci prehrávali po štrnástich minútach už 0:2 a nevyzeralo to s nimi dobre. Lenže ešte do konca prvej tretiny skóre vyrovnali a v ďalšom priebehu už brankár Martin Brodeur nedal hosťom šancu na skórovanie.

Naopak, v oboch ďalších častiach hry sa presadil ruský útočník Danius Zubrus, ktorému pri druhom góle dokonca asistoval aj Brodeur – jeden z hlavných strojcov víťazstva Devils.

Zápas New Jersey – Philadelphia vo videoskratke