Hossa skončil v nemocnici, Florida predviedla parádny obrat

Adam Zelinka | 18.04.2012 06:56
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
Hokejisti Floridy prehrávali v treťom zápase 1. kola play off NHL na ľade New Jersey už 0:3, no aj tak sa napokon tešili z víťazstva.

Východná konferencia, 1. kolo play off

NEW JERSEY – FLORIDA 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)
stav série 1:2

Góly: 1. Paris (Zajac, Kovaľčuk), 4. Gionta (Židlický, Bernier), 7. Eliáš (Parise, Clarkson) – 17. Bergenheim (Upshall, Clemmensen), 20. Garrison (Bergenheim, Campbell), 23. Weaver (Smithson, Upshall), 27. Campbell (Samuelsson, Fleischmann).
Strely na bránku: 25:26. Brankári: Brodeur (Hedberg) – Clemmensen (Theodore). Vylúčenia: 4:4, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, diváci: 17 625.
Hviezdy zápasu: Campbell, Clemmensen, Bergenheim.

Neuveriteľný obrat predviedli hokejisti Floridy na ľade New Jersey. Domáci sa ujali vedenia už po 33 sekundách vďaka presnému zásahu Pariseho. Po góloch Giontu a Eliáša svietil na ukazovateli skóre v 7. minúte dokonca stav 3:0 a len tí najväčší optimisti na strane fanúšikov Panterov verili, že ich tím môže v tomto súboji vyhrať.

To sa však napokon stalo realitou. Hostia ešte do konca prvej tretiny znížili na rozdiel gólu, keď ten druhý z hokejky Garrisona strelili osem sekúnd pred záverečnou sirénou.

Na začiatku druhého dejstva potom rozladeného súpera dorazili. Po siedmich minútach už totiž viedli. A to najmä vďaka parádnym presilovým hrám. Veď zo štyroch využili hneď tri a ujali sa vedenia v sérii 2:1.

Slovenský útočník v službách Floridy Tomáš Kopecký strávil na ľade vyše 12 minút, vyslal na bránku jednu strelu, no do bodových štatistík si nepripísal gól, ani asistenciu.

Zápas New Jersey – Florida vo videoskratke

Západná konferencia, 1. kolo pla off

DETROIT – NASHVILLE 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
stav série 1:3

Góly: 44. Hudler (Kronwall, Quincey) – 42. Bourque (Radulov), 47. Klein (Erat, Fisher), 60. Legwand.
Strely na bránku: 41:17. Brankári: Howard – Rinne. Vylúčenia: 3:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, diváci: 20 066.
Hviezdy zápasu: Rinne, Klein, Quincey.

Po prvý raz sa zápas medzi Detroitom a Nahsvillom neskončil v tejto sérii 3:2 v prospech niektorý z tímov. Nebolo však k nemu ďaleko.

Všetko podstatné sa udialo na detroitskom ľade v záverečnej tretine. Pred jej úvodným vhadzovaním svietil na ukazovateli skóre bezgólový stav. Ten však nevydržal dlho. Už v druhej minúte otvoril skóre Bourque a hoci o ďalšie dve minúty Hudler vyrovnal, tešili sa z víťazstva napokon hostia, ktorí po presných zásahoch Kleina a Legwanda vedú v sérii už 3:1.

Veľký podiel na tom má najmä brankár Nashvillu Pekka Rinne, ktorý čelil proti Red Wings 41 strelám (Predators ich vyslali len 17) a zaslúžene ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Zápas Detroit – Nashville vo videoskratke

CHICAGO – PHOENIX 2:3 (1:0, 0:0, 1:2 – 0:1)
stav série 1:2

Góly: 20. Brunette (Kane, Leddy), 49. Frolík (Seabrook, Bo­lland) – 49. Klesla (Boedker, Gordon), 50. Whitney (Klesla, Langkow), 74. Boedker (Pyatt, Klesla).
Strely na bránku: 37:34. Brankári: Crawford – Smith. Vylúčenia: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, diváci: 21 627.
Hviezdy zápasu: Boedker, Kane, Whitney.

Smolnú noc prežil v drese Chicaga Marián Hossa. V treťom zápase série odohral proti Phoenixu strávil na ľade len niečo cez tri minúty, keďže po náraze Raffiho Torresa zostal ležať na ľade a po tom, ako ho z neho odniesli, do zápasu viac nezasiahol.

Nešťastný okamih sa odohral v prvej tretine. Po tom, ako slovenský krídelník odohral puk, do neho tvrdo narazil Torres, ktorý ho trafil lakťom priamo do hlavy.

Hossa sa dlhšie spamätával, ale komunikoval s doktorom a následne ho previezli do nemocnice Nortwestern Memorial. „Hossa utrpel zranenie v hornej časti tela, sanitka ho odviezla do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenia. Ich výsledky boli uspokojivé a tak hráča z nemocnice prepustili. Naďalej ho však budeme sledovať,“ uviedol pre nhl.com doktor Chicaga Michael Terry.

**Zápas Chicago – Phoenix vo videoskratke **