Kopecký priviezol do Trenčína Stanley Cup

Pravda.sk - Stanislav Benčat | 09.08.2008 14:23
Tomáš Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký so Stanley Cupom.
Najslávnejšia hokejová trofej je na Slovensku! Hokejista Detroitu Red Wings Tomáš Kopecký v spoločnosti českého spoluhráča Jiřího Hudlera, priviezol do Trenčína pohár pre víťazov NHL, Stanley Cup.

Rodák z Ilavy prebral štafetu osláv po Jiřím Hudlerovi a Dominikovi Hašekovi, ktorí si vychutnávali trofej v štvrtok a v piatok. Kopecký si hneď na raňajky z neho dal obľúbenú držkovú polievku.

Program slávnosti na Mierovom námestí v Trenčíne pokazilo počasie. Dážď odradil mnoho fanúšikov, a tak sa na Stanley Cup prišlo pozrieť len okolo 1000 divákov.

Počasie však nezobralo úsmev z Kopeckého tváre. Dvadsaťšesťročný hokejista žiaril šťastím a ochotne pózoval pre novinárov i fanúšikov. „Som rád, že aj napriek nepriaznivému počasiu prišli a tešia sa s nami. Je to úžasné,“ skonštatoval.

Kopecký s pohárom zavítal aj do trenčianskej nemocnice na detské oddelenie, ktoré získalo 51 tisíc korún za hráčov vydražený dres.

Do „mesta módy“ si zavolal aj spoluhráča Jiřího Hudlera, ktorý si tak predĺžil oslavy zo Vsetína. „Ten pocit sa nedá ani opísať. Tento pohár rozdáva radosť, som rád, že som mohol prísť a podeliť sa oň s divákmi a Tomášom. Myslím si, že máme šancu si takéto chvíle na budúci rok zopakovať. Kľúčom k úspechu by mohol byť príchod Mariána Hossu. Je to jeden z najlepších hráčov na svete, takže naša sila len porastie,“ povedal šikovný krídelník Red Wings. 

Trenčín sa tak stal po Košiciach a Liptovskom Mikuláši tretím slovenským mestom, ktoré si mohlo vychutnať pohár Lorda Stanleyho. Ako prvý ho vybojoval v roku 2003 útočník New Jersey Jiří Bicek, o tri roky neskôr sa z trofeje radoval ďalší forvard, Martin Cibák z Tampy Bay.

V nedeľu prestížna trofej poputuje ďalej do Ruska k útočníkovi Pavlovi Daciukovi.