Neholím sa a som spokojný, vravel Handzuš

mx | 31.05.2012 17:17
Michal Handzuš. Foto:
Michal Handzuš.
Akcie pre deti a fanúšikov, oficiálne prijatia, oslavy, no najmä oddych a chvíle strávené s rodinou. Tak vyzerajú dni Michala Handzuša od návratu z MS v hokeji v Helsinkách.

„Väčšinou sú to príjemné povinnosti, ale teším sa, že sa to už azda končí,“ uviedol skúsený center, ktorý sa vo štvrtok opäť stretol so spoluhráčmi z reprezentácie, aby absolvovali prijatie v prezidentskom paláci a obed u premiéra Róberta Fica.

„Tým, čo sme dokázali, sme potešili nielen seba a najbližších, ale aj ľudí, ktorí sledujú hokej. Mnohí majú ťažší život, ale na chvíľu na to zabudli a radovali sa z nášho úspechu. To ma teší najviac. Je príjemné, keď nás niekto stretne na námestí, vypýta si autogram, podá nám ruku a poďakuje za krásny zážitok. Preto hráme hokej,“ dodal 35-ročný útočník San Jose.

Rodák z Banskej Bystrice si chce v najbližších týždňoch dobre oddýchnuť, doliečiť hokejové šrámy a pomaly sa pripravovať na novú sezónu. Na šampionát do Helsínk cestoval priamo z USA, doma bol naposledy v septembri, o to viac si užíva pobyt s najbližšími.

Jeden z lídrov úspešného tímu neskrýval, že ho bude finálová prehra s Ruskom ešte dlho škrieť. „Napriek tomu sme dokázali veľkú vec. Na turnaj sme šli bez veľkých rečí, zlepšovali sme sa každým zápasom a dostali sa až do finále… Mnohí ľudia tvrdia, že sa niečo nedá. No my sme ukázali, že keď sa spojíte pre jednu vec a dáte do toho srdce, tak sa dá dosiahnuť veľa. Mali sme v tíme jednu veľkú individualitu – Zdena Cháru, a všetci ostatní sa poddali tímu. Samozrejme, na úspech potrebujete aj trošku šťastia, ktoré nám tentoraz prialo,“ vysvetlil Handzuš.

Na oslavách v uliciach Bratislavy po prílete z Fínska sa nedokázal odviazať ako mladší spoluhráči na čele s Hudáčkom a Tatarom. Vraví však, že vnútorne si tieto okamihy vychutnal rovnako, ako oni. „Privítanie bolo fantastické. Až postupom času si uvedomujeme, čo sme v Bratislave zažili. Také momenty sa v živote neopakujú často. Ľuďom za to ďakujeme. Osobne som najväčšiu radosť prežíval tesne po zápasoch – najmä po výhrach nad Kanadou a Českom. Chvíle, keď celé mužstvo spoločne oslavuje veľké víťazstvo, sú najkrajšie.“

Handzušovu tvár ešte stále zdobí hustá brada, akoby bojoval v play off o Stanleyho pohár. ,,Nemám na ňu žiadny špeciálny a vôbec nie hokejový dôvod. Zatiaľ sa neholím a som tak spokojný. Manželka s tým nemá problém, ale už mi pomaly naznačuje, že by som si ju mohol ostrihať," smeje sa trojnásobný medailista zo svetových šampionátov.