Hokejisti sú vzorní manželia, hoci nebývajú často doma

das, el | 24.05.2012 10:00
Michal Sersen, Zuzana Sersenová Foto:
Michal Sersen s manželkou Zuzanou.
Slovensko zachvátil hokejový ošiaľ. Striebornú partiu z Helsínk poznáme najlepšie z ich výkonov na ľade, už menej mimo neho. Aj hokejisti sú však obyčajní ľudia, ktorí majú svoje súkromie a venujú sa rodinám, priateľom, známym.

Akí sú, keď vyzlečú výstroj a zobujú si korčule? O tom vedia najviac ich partnerky, ktoré sa dali s nimi na lákavú, ale aj tŕnistú cestu s názvom život s profesionálnym športovcom.

„Je skvelý manžel, obetavý, vie sa postarať o deti. A keď teraz sme sa nevideli dva a pol mesiaca, takmer tri, takže trošku doma chýbal. Ale verím,že to rýchlo dobehne,“ vravela Janka Radivojevičová. Jej manžel Branko (31) bol na striebornom šampionáte v Helsinkách jednou z opôr slovenského tímu. Sám strelil štyri góly a na ďalších štyroch sa podieľal prihrávkami. Je oporou aj v domácnosti?

Branko Radivojevič s manželkou Jankou. Foto: Ján Sukup
Branko Radivojevič, Janka Radivojevičová Branko Radivojevič s manželkou Jankou.

„Určite, aj keď napríklad technické veci mu veľmi nejdú. Donedávna nevedel ani vymeniť žiarovku, ale už to zvládne,“ zasmiala sa Radivojevičova polovička. Sú spolu už takmer desať rokov, aj keď oficiálne len necelé dva. Brali sa v lete 2010 a majú dvoch synov – päťročného Luku a malého Matiju, ktorý sa narodil pred rokom v marci. „My sme boli spolu už v Amerike, keď hrával vo Philadelphii a teraz zasa v Rusku. Čo sa detí týka, rád sa postará. Najviac mi pomôže tým, že ich niekam zavezie a potom ich zase vyzdvihne. A najlepšia vlastnosť? Dobrosrdečnosť. Rád pomáha ľuďom a vie sa z toho tešiť,“ dodala Janka.

Je dobrá kamarátka s Petrou Bartovičovou. Sympatická Češka je s ďalším útočníkom slovenskej reprezentácie Milanom Bartovičom (31), autorom troch gólov z Helsínk, zosobášená už takmer štyri roky a vraví, že určite neľutuje.

„Je to človek, ktorého majú ľudia radi. Rád sa zabáva, je do partie, niekedy až veľmi,“ poznamenala s úsmevom pani Bartovičová. Aj ich vzťah priniesol dvoch synov a je dosť pravdepodobné, že sa z nich stanú hokejisti. „Máme dvoch chlapcov, jedného dvojročného a druhý má už päť. Obaja sú blázni do hokeja a to je Milanova práca. Pre mňa je najdôležitejšie, keď príde domov a začne sa im venovať, tým mi veľmi pomôže,“ dodala.

Milan Bartovič s manželkou Petrou. Foto: Ján Sukup
Milan Bartovič, Petra Bartovičová Milan Bartovič s manželkou Petrou.

Jednou z najväčších opôr Slovákov počas dvoch týždňov šampionátových bojov bol Michal Handzuš. Už 35-ročný útočník je majstrom sveta z Göteborgu a po 12 rokoch doplnil svoju medailovú zbierku aj o druhé striebro. Na ľade pôsobí nenápadne, takmer flegmaticky, ale jeho skúsenosti, cit pre časovanú prihrávku a prehľad v hre sú na nezaplatenie. Aký je doma? „Zodpovednosť je tá vlastnosť, ktorá ho najlepšie charakterizuje a mne najviac imponuje. Nevšimla som si to však na ňom ako prvé. To prišlo až časom. Môžem však povedať, že je minimálne taký dobrý človek ako hokejista,“ hovorí Handzušova manželka Zuzana. Brali sa vlani v lete a v najbližších mesiacoch očakávajú prvý prírastok do rodiny. „Tešíme sa, ale nehnevajte sa, o tom by som nechcela viac hovoriť,“ upozornila Zuzka.

Rovnako Zuzka sa volá aj manželka obrancu Michala Sersena (26), ktorý sa teší zo svojej prvej medaily z majstrovstiev sveta. Jeho nežnejšia polovička o ňom prezradila, že má rád obyčajnú neperlivú vodu a bez odvrávania zje všetko, čo mu dá na tanier. A aký je v domácnosti? „Zvláda vynášanie smetí a vysávanie. Ostatné práce rád nemá a zdajú sa mu úplne zbytočné. Keď mu poviem, že má niečo spraviť, tak to urobí, ale väčšinou sa snažím ho tým nezaťažovať.“

Spolu majú malého Miška a Zuzka tvrdí, že Michal otcovské povinnosti zvláda. „Otec je výborný. Mal byť aj pri pôrode, ale keďže sa malý vypýtal na svet skôr, nevyšlo to. Miškovi však vymieňa plienky, nakŕmi ho, pokojne ich môžem nechať samých. Jediný problém je, že je s nami málo. Keď však príde, snaží sa malému svoju neprítomnosť vynahradiť – chodí s ním von, na pieskovisko a venuje sa mu naplno,“ chváli manžela. Sersenovci sa zoznámili na diskotéke, ale Michal vraj veľký tanečník nie je. Jeho pôsobivé kreácie na pódiu Námestia SNP v Bratislave po príchode strieborných chlapcov z Helsínk nečakala.

„Zväčša nie je šoumen. Svojím tancom na pódiu ma veľmi prekvapil. Väčšinou je totiž skôr introvert, nie je ho veľmi počuť ani vidieť,“ zasmiala sa Zuzka Sersenová.