Hrdina Šatan: Nikto nám neveril, teraz hráme o titul!

Pravda.sk | 19.05.2012 20:55
satan, radost Foto:
Gólová radosť Miroslava Šatana.
Hrdinom semifinálovej bitky medzi Slovenskom a Českom sa stal Miroslav Šatan. Legenda slovenského hokeja strelila dva góly, vrátane toho víťazného, a posunula hokejistov s dvojkrížom do bojov o zlaté medaily!

„Som hrozne rád, že sa nám to podarilo. Bol to neuveriteľný výkon nás všetkých,“ priznal v prvotnej reakcii na postup do finále Šatan.

„Nikto nám neveril, teraz sa vrátime s medailou,“ priznal 37-ročný útočník, ktorý posledný ročník odohral v drese bratislavského Slovana.

Víťazný gól rodáka z Jacoviec padol v 41. minúte, keď ušiel v oslabení a prekonal českého brankára Jakuba Kovářa. „Nevedel som, čo spraví obranca za mnou, ale toho som viac-menej neriešil. Sústredil som sa len a len na brankára, a v poslednej chvíli som už vedel, že spravím blafák,“ priznal.

Súboj Čechov a Slovákov bol aj súbojom taktíik. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka ju zvládli na výbornú a zaslúžene postúpili do finále. „Zápas bol o tom, kto spraví menej chýb. Česi ju spravili v oslabení, čo sme mi dokázali mojím gólom využiť. Ten moment udal tón do ďalšieho zvyšku zápasu,“ priznal Šatan.

Slováci sa vo finále budú musieť podľa všetkého zaobísť bez zraneného obrancu Tomáša Starostu, ktorý má zranené rameno. „Stratili sme síce Tomáša, no máme Zdena Cháru, ktorý je zvyknutý odohrať aj 30 minút za zápas. Uvidíme, čo bude vo finále, ale teraz sa cítíme skvelo,“ dodal Miroslav Šatan.