Ako to vidím ja: Kanadu potrápime

Vladislav Baláž, hokejista | 16.05.2012 19:23
Vladislav Baláž Foto:
Vladislav Baláž.
VLADISLAV BALÁŽ: Čakanie na štvrťfinálové dvojice sa skončilo. Trvalo až do posledného zápasu v základnej skupine MS. Nový hrací systém držal v napätí do posledných minút nielen slovenských fanúšikov.

Vo vyraďovacích bojoch sa stretneme s hlavným ašpirantom na titul. Proti Kanade už naši odohrali úvodný zápas na turnaji. Podali v ňom kvalitný výkon. Bol odrazovým mostíkom k ďalším víťazstvám. Dokázali sami sebe, že môžu potrápiť každého favorita.

V druhom zápase očakávam podobný scenár. Vyčkávanie na chybu súpera. Poctivú obranu. Chalani však budú vo výhode. Nemajú čo stratiť. Kanaďania zápas musia vyhrať. Slovensko ho chce vyhrať. V hokeji sú to dva odlišné pojmy. Preto si myslím, že naši hokejisti Kanadu poriadne potrápia. Môžu hrať uvoľnene, s čistou mysľou. Ak sa Jano Laco dobre vyspí, budeme sa tešiť z postupu.

Mrzí ma zranenie Dominika Graňáka. Po kvalitnej sezóne v Rusku preukazoval výborné hokejové služby aj reprezentácii. Skúsený, obetavý obranca citeľne chýbal už v poslednom zápase proti Francúzsku.

Veľkým sklamaním na turnaji boli pre mňa Nemci. V minulosti veľmi húževnatý, fyzicky zdatný súper sa poriadne trápil. Naopak, zaujali nórski hokejisti. Nóri sú šťukou turnaja a budem zvedavý, či sa postarajú o veľké prekvapenie vo vyraďovacej fáze turnaja. Zastaviť Rusov v spanilej jazde je ideálna šanca.