Hamerlík verzus Laco. Hudáček bude brankárska trojka

Boris Vanya | 18.04.2012 21:31
Július Hudáček, Peter Hamerlík Foto:
Slovenskí brankári. Vľavo Július Hudáček, ktorý bude trojkou, vpravo Peter Hamerlík. Toho čaká boj o post jednotky s Jánom Lacom.
Kto zostane, kto odíde? Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zatiaľ veľa neprezradil. Po prípravnom zápase v Prahe proti Česku však naznačil, ako vyrieši brankársku otázku.

V Prahe nastúpil v bránke Peter Hamerlík a bol oporou. „Určite som sa cítil najlepšie z troch zápasov, v ktorých som nastúpil. Dostal som sa do tempa, hádam sa na môj výkon dalo pozerať. Česi hrali výborne, no boli pasáže, keď sme sa im vyrovnali a možno boli aj lepší. Hoci náš výkon nebol zlý, už potrebujeme nejakého súpera zdolať, aby sme navodili v kabíne víťaznú atmosféru,“ vravel po zápase gólman pôsobiaci v moravskom Třinci.

Ján Laco zabojuje o post jednotky reprezentácie. Foto: SITA
Ľudučin, Laco Ján Laco zabojuje o post jednotky reprezentácie.

V piatkovej odvete v Bratislave pôjde medzi žrde Ján Laco. Tréner Vůjtek prezradil, že v zostávajúcich prípravných zápasoch pred MS (Slováci odohrajú vrátane piatkového súboja ešte tri) už dá šancu len tejto dvojici, trojkou bude najmladší z gólmanov Július Hudáček.

O jediný gól súboja v Prahe sa postaral obranca Kristián Kudroč (druhý zásah v reprezentácii). „Od modrej môžete dnes dať gól len dvoma spôsobmi. Buď vyšlete na brankára raketu, alebo mu clonia vo výhľade hráči. To bol aj tento prípad,“ opisoval moment z 35. minúty.

Kristián Kudroč. Foto: Ľuboš Pilc
Kristián Kudroč Kristián Kudroč.