Piešťany vstúpia do extraligy aj s Melichárkom či Salijim

SITA | 24.05.2012 16:17
hokej Piešťany trofej Foto:
Hokejisti Piešťan s trofejou pre víťaza prvej ligy.
Hokejistov nováčika extraligy ŠHK 37 Piešťany povedie v prvej sezóne medzi slovenskou elitou Milan Klement. Na lavičke nahradil Milana Hovorku, ktorému vypršal kontrakt.

Klementovi bude pomáhať ako asistent Roman Sýkora, generálnym manažérom klubu bude Jaroslav Laifer. Piešťany sa stali účastníkom najvyššej súťaže v stredu po odklepnutí výkonným výborom Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Pozvánku do extraligy sme akceptovali, o najvyššiu súťaž sme bojovali štyri roky a teraz sme sa jej dočkali. Na súťaž sa už pripravujeme, zmeny nastali aj v našom kádri,“ povedal pre agentúru SITA prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák. Oproti prvoligovej sezóne sa zmluvy skončili Tiborovi Schneiderovi, Martinovi Klčovi, Michalovi Dzubinovi, Tomášovi Bokrošovi, Adamovi Fumačovi, Markovi Filipovi či Jaroslavovi Rybárikovi.

Novými tvárami v mužstve sú Tomáš Tomek zo Skalice, Vladimír Nemec a Václav Stupka zo Žiliny, Tibor Melichárek z Trenčína, Samir Saliji a Kristián Grman z Nitry, Matej Cuník a Tomáš Brňák z Banskej Bystrice a Adam Drgoň z Martina. Zo známejších mien v klube pokračuje aj naďalej Branislav Jánoš.

Hráči A-mužstva Piešťan už absolvujú prípravu na suchu na novú sezónu, v júli ich čakajú dovolenky a v auguste vykorčuľujú na prvé tréningy na ľade. V týchto dňoch prebiehajú stavebné úpravy na zimnom štadióne, aby splnil všetky podmienky pre najvyššiu súťaž. „Bude plne pripravený na extraligu, pribudnú turnikety, kamerový systém. Upravujú sa kabína A-mužstva i šatňa pre hostí, osadzujú sa sedačky na VIP miesta,“ priblížil rekonštrukciu Jaroslav Lušňák.

Piešťany mali v predchádzajúcich mesiacoch aj záujem o vstup do rakúskej nadnárodnej súťaže EBEL. Po vstupe do extraligy sa však táto záležitosť stala bezpredmetná. „V utorok sme boli v Klagenfurte, kde sme sa rakúskym funkcionárom poďakovali za možnosť, že sme sa mohli uchádzať o ligu. Vysvetlili sme im situáciu, v ktorej sme, po našom vstupe do extraligy sme prišli aj o súhlas so štartom v zahraničnej súťaži,“ doplnil informácie Jaroslav Lušňák.