Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Primátor Kladna sa krutým spôsobom pustil do Jágra. Na jeho status legendy nebral vôbec ohľad

Akoby nestačilo, že už tretíkrát v rade skončili v extralige na poslednom mieste. Teraz sa do hokejového Kladna a hrajúceho majiteľa Rytierov Jaromíra Jágra ostro pustil primátor mesta Milan Volf.

04.03.2024 22:30
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata (13)

Mesto Kladno v tohtoročnom rozpočte už nepočíta s päťmiliónovou dotáciou (necelých 200-tisíc eur) pre hokejový A-tím a Volf navyše Jágra nabáda, nech z klubu odíde.

Volf sa domnieva, že výsledky Rytierov sú úplne v rozpore s nadštandardnými podmienkami od mesta. To platí za prevádzku zimného štadióna zhruba 30 miliónov korún ročne (milión eur), prispieva 8,5 milióna korún na mládež (300-tisíc) a nedávno dalo opraviť štadión za približne pol miliardy korún (20 miliónov).

Prevádzku štadióna mesto tento rok opäť zaplatí a počíta aj s dotáciou pre mládež, potvrdil ČTK hovorca radnice Vít Heral.

slovan Čítajte viac Slovan vo štvrťfinále nikto nechce. Halák? Jeho príchod by spôsobil dilemu. Extraligu čaká dramatický finiš

„Veľká časť fanúšikov považovala Jaromíra za spasiteľa ľadového hokeja v Kladne. Namiesto rozkvetu športu, ktorý mal v Kladne vždy svoje miesto a prím, sledujeme iba otrasné výsledky a s nedôverou čakáme, ako dopadne záverečná baráž.

Nehovoriac o rozpredávaní desiatok hráčov do ostatných oddielov, za ktoré Jaromír Jágr zinkasoval milióny korún, čo sa spätne nikde nepremietlo do kvality mužstva," uviedol Volf.

„V kladenskom hokeji je celkom evidentne niečo veľmi zle. Príde mi, bohužiaľ, že je to výsledok manažérskeho zlyhania majiteľa Rytierov, pretože mať obdobnú podporu akýkoľvek iný majiteľ v Českej republike, tak všetko funguje úplne inak.

Pavol Gašpar Čítajte viac Dlhoročný hokejový komentátor vôbec nerozumie Šatanovi a spol. Extraliga vraj dáva slovenskému hokeju príšerné vysvedčenie

Je asi už na čase, aby Jaromír Jágr nebol vo vedení ľadového hokeja v Kladne," nechal sa počuť primátor mesta.

Kladenský hokejový klub Jágrovi patrí od roku 2017, do tej doby mal podiel 70 percent. Mesto mu predalo zvyšných 30 percent.

„Ten istý fanklub, ktorý predtým nechcel obdobné veci vôbec počuť, teraz na štadióne miesto fandenia a sledovania zápasu nosí potápačské okuliare a hrá bedminton.

Je smutné, že v Pittsburghu visí dres s číslom 68 vysoko nad tribúnami a celý štadión a mesto Jaromírovi tlieskajú, zatiaľ čo v jeho rodnom meste kladenská hala plače," dodáva Volf.

Valábik, Facebook Čítajte viac Valábik by hráčov z KHL na MS pustil: Som znechutený z toľkého hejtu. Ľudia sú na extrémnych stranách - ako Infovojna a Denník N

Okrem situácie extraligového celku hodnotil kladenský primátor aj situáciu v mládeži. Juniori napríklad hrajú až druhú najvyššiu súťaž a v tej sa nedostali ani do vyraďovacích bojov. Športovou cestou je tak návrat do extraligy v nedohľadne.

„Odkup extraligy juniorov sa javí ako jedna z mála možností, ako vystúpiť z bludného kruhu. Extraliga juniorov je totiž pre mládež aj celý klub zásadnou a športovou cestou v tejto chvíli v podstate nedosiahnuteľná.

Ale príde mi, že to chceme iba my (mesto). Veľmi by som ocenil, ak by s podobným nápadom prišiel priamo sám Jaromír,“ uviedol Volf.

Načítavajú sa športové výsledky...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno