Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Definitíva! Halák Slovan neposilní. Môže za to postoj trénera Oremusa? Veterán prezradil dôvody

Mal to byť najväčší návrat do extraligy v tejto sezóne. Brankár Jaroslav Halák sa v posledný deň prestupového obdobia dohodol na zmluve so Slovanom. No z jeho príchodu do Bratislavy nič nebude.

02.03.2024 11:04
12. Jaroslav Halák Foto:
Jaroslava Haláka v slovenskej extralige neuvidíme.
debata (5)

Halák to potvrdil pre sobotné vydanie denníka Šport. „Dohodli sme sa, že v posledný deň prestupového obdobia, čo bol už dosť hraničný dátum v sezóne. Po podpise som si zhodnotil všetko pre a proti,“ povedal rodák z Bratislavy.

Už piatkové informácie Športového času naznačovali, že návrat padol. Halák sa odmlčal, funkcionárom Slovana nezdvíhal telefón ani nereagoval na správy. Dôvodom mali byť byť necitlivé vyhlásenie trénera belasých Petra Oremusa. Ten vyhlásil, že aj po prípadnom príchode Haláka by bol jasnou jednotkou Denis Godla. Bol toto dôvod jeho rozhodnutia neprísť?

Richard Pánik Čítajte viac Kričal od bolesti, otvorená zlomenina nohy opory Třinca. Z Pánika je vyvrheľ, diváci sa búrili

„Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v šatni Slovana, predsa len tím bojuje o play off a zrejme ho čaká už predkolo. Viem, že Denis Godla je jasná jednotka a klub mu môže vďačiť za posun v tabuľke,“ skonštatoval 38-ročný brankár, pričom v odpovedi zopakoval spomínané slová Oremusa.

Halák nechcel rozbiť koncepciu mužstva pred blížiacim sa vrcholom hokejovej sezóny. „Preto som zhodnotil, že bude lepšie, keď neprídem. Aj preto, že som nechytal desať mesiacov súťažný zápas,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie slovenský rekordér v počte odchytaných víťazných zápasov v NHL.

Hudáček DEL Čítajte viac Po najhoršom výkone prišiel jeden z najlepších. Hudáček vytiahol parádne zákroky a zachránil Frankfurt v DEL

Prípadné ukončenie kariéry nie je v jeho prípade zatiaľ témou dňa. „Nič som neoznámil, ani sa nerozhodol, čo bude v najbližšej budúcnosti. Všetko je ešte otvorené,“ dodal.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jaroslav Halák #Tipos extraliga