Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kričal od bolesti, otvorená zlomenina nohy opory Třinca. Z Pánika je vyvrheľ, diváci sa búrili

Všetky hokejové méty sa stali nepodstatnými. Škaredé zranenie třineckého obrancu Jakuba Jeřábka v predĺžení zápasu medzi Třincom a Pardubicami (4:3 sn) všetko prebilo.

02.03.2024 06:54
Richard Pánik Foto:
Nešťastný moment, po ktorom Richard Pánik vážne zranil třineckého obrancu Jakuba Jeřábka.
debata (2)

Jeřábka odviezli do nemocnice, kde sa ešte v piatok večer podrobil operácii otvorenej zlomeniny holennej a lýtkovej kosti. U nešťastného momentu bol dvojgólový slovenský útočník Richard Pánik.

Bývalý hráč Třinca spôsobil zranenie bývalého spoluhráča a pre domácich fanúšikov sa z niekdajšieho obľúbenca stal z minúty na minútu vyvrheľ.

„Dnešný šport zatieňujú myšlienky na Jakuba Jeřábka. Kubo, prosím, drž sa… Druhá vec je, že by sa niektorí aktéri dnešného zápasu mali hanbiť,“ uviedol po zápase tréner Třinca Zdeněk Moták.

Hudáček DEL Čítajte viac Po najhoršom výkone prišiel jeden z najlepších. Hudáček vytiahol parádne zákroky a zachránil Frankfurt v DEL

Škaredý moment sa odohral v 64. minúte, keď sa podarilo Pánikovi ujsť do samostatného úniku, pričom ho stíhali Jeřábek a Andrej Nestrašil. Pánik pred bránkou spadol, stiahol so sebou brankára Mareka Mazanca a do pádu sa zaplietol aj Jeřábek.

Pánik mu nešťastne priľahol nohu a hneď bolo jasné, že je zle. Jeřábek kričal od bolesti a Mazanec okamžite privolal nosidlá. „Ja som toto zažil pred dvoma rokmi, má to zlomené,“ okamžite odhadol rozsah zranení třinecký útočník Libor Hudáček.

„Viem, čo to je a tak skoro sa na ľad nevráti. Prišli sme Kebu (Jeřábka), to nás mrzí najviac,“ dodal Slovák. Jeho krajan Pánik si presne nevybavoval, čo sa na ľade vlastne stalo. Ale na situáciu sa išiel hneď po zápase pozrieť k trénerom do šatne.

Richard Zedník Čítajte viac Môžem sa mýliť, ale... Slovenská legenda nechápe skrat svojho krajana. Zámorie mu vraj už šancu viac nedá

„Nevedel by som povedať, čo sa stalo, ale pozrel som si to na videu,“ cituje isport.cz Pánika. „Ja som tam padal a nešťastne mu spadol na nohu. Dúfam, že Keba bude v poriadku, určite to nebol úmysel,“ vysvetľoval Pánik.

Úmysel vylúčil aj Hudáček. „Rišo ho nechcel zraniť, išli do súboja a skončilo sa to tak, ako sa to skončilo,“ pokrčil ramenami. „Navyše nám dal dva góly, mal určite motiváciu, pomohol im.“

No pre třinecké tribúny sa Pánik stal vyvrheľom. Pískali na neho ešte pred nešťastným zranením. A ani nie kvôli jeho dvom gólom z 54. a 60. minúty, ktorými upravoval skóre na 3:1 a 3:3.

Jaroslav Halák, nhl, new york rangers Čítajte viac Stačilo pár slov, ktoré ťali do živého. Z Halákovho návratu na Slovensko zrejme nič nebude

Fanúšikovia reagovali negatívne aj na jeho oslavy gólov a provokatívne buchnutie päsťami do plexiskla pred kotlom Oceliarov. Z tribún sa ozval ohlušujúci piskot a vulgárne nadávky smerom na Slováka.

„To ich skandovanie k športu nepatrí,“ reagoval Pánik. „Na štadióne sú deti, ktoré prišli s rodinami. Ja som tu dnes našťastie nemal rodinu, ale myslím, že to svedčí o mentalite ľudí. Ja som toto nikdy nezažil,“ dodal slovenský útočník, ktorý sa v Třinci stal nepriateľom číslo jeden.

Najväčší hokejový štadión sveta je v Petrohrade Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
O dva týždne koniec. Viacerí hokejisti v Rusku...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #česká extraliga #HC Oceláři Třinec #HC Pardubice