Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster sveta: Nemec a Slafkovský chcú ísť na MS. Hráči z KHL by rozbili slovenskú kabínu, išlo by o bezpečnosť

Bývalý slovenský reprezentant Richard Lintner má pre slovenských fanúšikov skvelé správy pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta.

15.03.2024 05:37
Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom... Foto: ,
Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským.
debata (82)

Svetový šampión z roku 2002 a jeden z najlepších reprezentačných bekov organizuje slovenský hokejový dom v Ostrave počas majstrovstiev sveta, kde sa priaznivci národného tímu môžu stretnúť pod jednou strechou a užiť si bohatý program.

"Som s viacerými chlapcami v kontakte. Šampionát v Česku je veľké lákadlo. Ostrava bude hore nohami. Raz som tam bol počas majstrovstiev sveta ako hráč, raz ako televízny expert. Bude to paráda.

A mimochodom, z toho, čo som sa s chlapcami zo zámoria rozprával, môžem prezradiť, že Slovensko môže mať v Česku silný tím. Až sa čudujem, že sa o tom u nás tak málo rozpráva," povedal Lintner.

Jedným dychom zároveň dodáva, že žiadnemu zo Slovákov z NHL nepraje, aby boli mimo bojov v play off najlepšej ligy sveta.

"Na druhej strane – všetko zlé je na niečo dobré. Slovensko, tras sa, pretože tréner Craig Ramsay môže počítať posily z NHL i nižších zámorských súťaží.

Ak budú zdraví, viacerí prídu. Nedivím sa tomu, lebo na MS 2015 burácali tribúny už pred rozcvičkou a neprestali, až kým sa duel neskončil. Nič také som v kariére predtým ani potom nezažil," spomína Lintner.

archambault snv Čítajte viac Úžasné, keď vás draftuje klub, ktorému ste fandili ako dieťa. Kritika Slafkovského? Prehnaná, už sa bude len zlepšovať

Podľa neho je reálna šanca, že si najproduktívnejší Slovák v aktuálnej sezóne (s 34 bodmi za 14 gólov a 20 asistencií) v takmer domácom prostredí pripíše tretí štart na MS.

Juraj Slafkovský debutoval v A-tíme v roku 2021, o rok neskôr taktiež nechýbal v reprezentácii. Vlani laboroval so zranením a aj klubovú sezónu uzavrel predčasne.

„Juraj je etablovaným hráčom NHL. Môže byť veľkou oporou Slovenska na MS. Má výbornú sezónu, pravidelne podáva kvalitné výkony. Ani sa nečudujem, že sa v Montreale chodia na neho pozerať diváci,“ pokračoval Lintner.

Ako niekdajší ofenzívny bek má obrovskú radosť s progresu Šimona Nemca. A ešte pred turnaji poskytol svoj tip na najlepší defenzívny pár MS 2024.

428391293 770580751768927 1639203715126106545 n Čítajte viac Bomba ako z dela! Slafkovský skóroval v presilovke. Zranenie? Fanúšikom poslal jasný odkaz

"Ak budú chlapci zdraví, radi prídu a do Česka sa tešia. Týka sa to aj Šimona Nemca a Martina Fehérváryho.

Šimon zaplatil daň a odohral viac ako sezónu na farme. Vybojoval si pozíciu v New Jersey. Spravil veľký progres. Je to mimoriadny hokejista so štýlom, ktorý pre mladého beka nie je jednoduchý.

Hrá presilovky, je v prvých obranných formáciách. Musí hrať konštantne na top úrovni, čo pre mladých nie je ľahké. Môže byť veľkým tromfom pre slovenský tím.

Martin by zasa v kombinácii so Šimonom mohli vytvoriť najlepšiu obrannú dvojicu celého šampionátu.

Ide o kombináciu kreativity a nevypočítateľnosti na strane Nemca a absolútnej stability a bezpečnosti v podaní Fehérváryho," prekvapil Lintner.

12. HC 19 Humenné Čítajte viac Slovan a Košice? To sú iné hokejové bašty. Zrazu medzi nich prišlo nejaké Humenné. So Slovákmi sme mali problém

Výborný premiérový ročník v NHL zažíva Martin Pospíšil. Útočník Calgary dal 6 gólov a na 10 prihrával.

„Martin vyletel parádne. Chalan má "gule.“ Hrá na hrane a to je super. Na druhej strane si treba uvedomiť, že ešte pod trénerom Craigom Ramsaym nehral.

Každý hokejista si potrebuje zvyknúť na tlak, ktorý prináša slovenský dres na MS. Je to iné, ako hrať v NHL. Pospíšil je však dostatočne šikovný, aby sa oťukal."

Mimo play off zatiaľ zostáva aj Seattle Kraken s Tomášom Tatarom. Skúsenému rodákovi z Dubnice zatiaľ sezóna nevychádza podľa predstáv, ale podľa Lintnera môžu byť jeho skúsenosti na MS kľúčové pre mladé slovenské mužstvo.

"Mladý tím potrebuje skúseného lídra. Navyše som presvedčený o tom, že by v Ostrave predviedol kvalitné výkony a dal aj nejaké góly.

Dá mužstvu väčšiu hĺbku a spraví dobrú chémiu. Na šampionáte sú aj ťažké momenty. Vtedy musíte nájsť niekoho, kto je pokojný a nie vyplašený. Vtedy aj ako mladý hráč naberiete istotu," skonštatoval Lintner.

Valábik, Facebook Čítajte viac Valábik by hráčov z KHL na MS pustil: Som znechutený z toľkého hejtu. Ľudia sú na extrémnych stranách - ako Infovojna a Denník N

Nateraz stále nie je jasné, či Slovensko posilnia aj hráči z KHL. Nadnárodná súťaž je súčasťou propagandy ruskej agresie na Ukrajine. Lintner má na celú vec jednoznačný pohľad

Pre mňa je to nezmyselná téma a prekvapuje ma, že ju rozoberáme. Je absolútne jasné, že hráči z KHL sa z viacerých dôvodov nemôžu zúčastniť MS v Česku. Názory sú dva, ale prax je iná," doplnil Lintner.

Stanovisko Slovenského zväzu ľadového hokeja zatiaľ nie je známe, hoci šampionát začína o necelé dva mesiace.

"Viete si predstaviť, že by nastúpili na MS v Česku slovenskí hokejisti v situácii, keď žiadny iný národný tím hráčov z KHL neprivedie?

Rozbije to kabínu a dokonca by som sa bál aj o bezpečnosť hráčov. Je to nemožné. Preto to považujem za nezmyselnú tému a verím, že sa nebude otvárať," uzavrel Lintner.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...

© Autorské práva vyhradené

82 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský