Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká hokejová lúpež: Jágr v hľadáčiku kalifornských zlodejov. Smútil šéf Pittsburghu aj diváci

Mala to byť ďalšia oslava na počesť legendárnej 68 v Pittsburghu. Klub plánoval, že každý fanúšik dostane pred štvrtkovým zápasom so San Jose darček v podobe figúrky Jaromíra Jágra, takzvaný Bobblehead. Lenže všetko je inak.

14.03.2024 16:40
Jaromír Jágr Foto:
Zlodeji znemožnili tisíckam fanúšikom získať figúrku s podobizňou Jaromíra Jágra.
debata (1)

Neznámi páchatelia totiž vykradli v Kalifornii kontajner s vzácnym nákladom. „Dozvedel som sa to v stredu od prezidenta klubu. Bol z toho dosť smutný,“ povedal Jágr pre iSport.cz.

Tá správa sa šírila ako lavína. Medzi fanúšikmi, novinármi aj účastníkmi charitatívneho kempu Maria Lemieuxa. „Čože? To nie je sranda?“ čudoval sa pri raňajkách aj bývalý slávny útočník Kevin Steven.

O srandu sa bohužiaľ nedialo. Kontajner s figúrkami niekto vykradol v Kalifornii a do pátrania sa zapojila aj polícia.

Jágr sa o nepríjemnosti dozvedel po zápase v rámci kempu Lemieuxa, keď išiel do kabíny Penguins vrátiť veci. Tam ho šéf Pittsburghu informoval.

„Najprv som sa ho spýtal, či by som pár figúrok mohol získať pre kamarátov. To som ešte nič netušil. No a pritom mi oznámil, čo sa stalo. Bolo vidieť, že je z toho veľmi smutný,“ vysvetľoval Jágr.

Rozdávanie figúrok malo byť jednou z hlavných sprievodných akcií pred zápasom NHL. „Je to ako zlý vtip. Práve v čase, keď tu Jaromír je,“ krútil hlavou jeho kamarát Stevens.

archambault snv Čítajte viac Úžasné, keď vás draftuje klub, ktorému ste fandili ako dieťa. Kritika Slafkovského? Prehnaná, už sa bude len zlepšovať

„Klub to ihneď začal riešiť, vraj lupiči chceli výkupné. Aj keby sa polícii podarilo figúrky vypátrať, aj tak ich nestihnú na západ doniesť,“ reagoval Jágr. Penguins oznámili veľkú hokejovú lúpež na stránkach klubu.

„Sme v šoku, že sme sa stali obeťami krádeže,“ uviedol prezident Acklin. A klub fanúšikom ponúkol možnosť, že za vstupenku dostanú voucher, s ktorého pomocou si neskôr figúru vyzdvihnú.

„Keď mi to hovorilo, bolo mu to veľmi ľúto. A povedal mi: Pozri, čo tu všetko musím riešiť…“ opísal reakciu klubového šéfa, ktorý je zároveň Jágrovým veľkým fanúšikom. V časoch, keď český útočník žiaril na klziskách NHL, on si jeho umenie užíval v hľadisku ako divák.

Medveď i babička. Takto kedysi vyzeral slávny Jágr Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Jaromír Jágr, legenda českého hokeja, ktorá...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jaromír Jágr #Pittsburgh Penguins