Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Program Slovenska v príprave na MS v hokeji

Slovenská hokejová reprezentácia odohrá v rámci finálnej prípravy na IIHF Majstrovstvá sveta 2024 v Česku (10. – 26. mája 2024) osem zápasov, z toho až šesť na domácich klziskách.

15.03.2024 09:53
škorvánek Foto:
Brankár Slovenska Stanislav Škorvánek
debata

Veľkolepým vyvrcholením prípravy bude generálka na svetový šampionát, ktorú zverenci trénera Craiga Ramsayho odohrajú 7. mája proti nabitej zostave Spojených štátov amerických.

Program slovenskej reprezentácie v príprave na MS 2024

Slovenskí hokejisti odštartujú prípravu náročným dvojzápasom Kaufland Challenge proti Švajčiarsku (11. a 12. apríla).

Dejiskom dvojzápasu bude Humenné, kde sa dosiaľ v ére samostatnosti reprezentácia nikdy nepredstavila. Vo vyše 30-tisícovom meste na východe Slovenska ho čaká zrenovovaný a útulný štadión, ktorý v ročníku 2023/24 hostil zápasy najvyššej domácej súťaže TIPOS Extraligy.

„Keďže pre Humenné sa už sezóna skončila, sme radi, že miestnym fanúšikom ju môžeme predĺžiť o výnimočný zážitok. Prvýkrát zavíta do mesta naša hokejová reprezentácia.

Veríme, že fanúšikovia z celého regiónu oba zápasy vypredajú a poženú náš tím za víťazstvami v dvojzápase proti Švajčiarom,“ uviedol na margo výberu dejiska generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Hokejisti Slovenska onedlho začnú s finálnou... Foto: ČTK / AP / Roman Koksarov
slovensko hokej repre Hokejisti Slovenska onedlho začnú s finálnou prípravou na MS 2024 v Česku.

Po dvojzápase v Humennom Slováci odcestujú do Nemecka, kde si v mestách Kaufbeuren (18. apríla) a Augsburg (20. apríla) zmerajú sily s úradujúcimi striebornými medailistami z majstrovsti­ev sveta.

Zvyšné štyri zápasy odohrajú už len na domácich klziskách, a to proti Českej republike (26. a 27. apríla), proti nováčikovi elitnej kategórie MS Poľsku (3. mája) a proti spomínaným Spojeným štátom americkým (7. mája).

„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť kvalitných súperov, ktorí nás dostatočne preveria pred svetovým šampionátom. Švajčiari a Nemci sú už tradičnými účastníkmi medailových bojov, Česi sú náročným súperom v akejkoľvek zostave.

V poslednom prípravnom zápase, tri dni pred samotnými majstrovstvami sveta, nastúpime my aj USA v najsilnejšej možnej zostave proti sebe a bude to nielen kvalitná previerka, ale aj skvelé hokejové divadlo pre slovenských fanúšikov,“ zhodnotil našich súperov generálny manažér slovenskej reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Všetky zápasy slovenskej reprezentácie budú môcť fanúšikovia sledovať aj na stanici JOJ Šport.

Program slovenskej reprezentácie v príprave na MS

Slovensko – Švajčiarsko (11. apríla)
Slovensko – Švajčiarsko (12. apríla)

Nemecko – Slovensko (18. apríla, 19:30) – Kaufbeuren
Nemecko – Slovensko (20. apríla, 17:00) – Augsburg

Slovensko – Česká rep. (26. apríla)
Slovensko – Česká rep. (27. apríla)

Slovensko – Poľsko (3. mája)
Slovensko – USA (7. mája)

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #MS 2024 v hokeji #Ostrava 2024