Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedocenený, pritom najkomplexnejší. No veď skúste cez tohto Slováka prejsť, chvália ho Česi

Začína sa rozhodujúca a najzaujímavejšia časť sezóny. V českej extralige štartuje play off dvomi piatkovými štvrťfinále: v prvom vyzve pražská Sparta Liberec, v druhom sa Pardubice postavia proti Hradcu Králové.

15.03.2024 11:03
Peter Čerešňák Foto:
Peter Čerešňák v slovenskom drese.
debata

Tesne pred začiatkom vyraďovačky zostavili hokejoví experti z českého portálu isport.cz rebríček 100 najlepších hráčov tamojšej súťaže.

Neobišli – samozrejme – ani Slovákov, ktorých pôsobí za riekou Morava nemálo.

Koho ohodnotili najlepšie?

Do elitnej desiatky sa síce neprebojovali ani jeden, no tesne za ňou skončili dvaja. Dnes sa dokonca postavia proti sebe.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

Na dvanástej priečke sa umiestnil útočník Hradca Králové Oliver Okuliar, so 45 bodmi jedenásty najproduktívnejší hráč základnej časti a zároveň líder tejto štatistiky vo svojom mužstve.

„Toto je jediný hráč Mountfieldu, o ktorom môžete povedať, že je s pukom naozaj rýchly,“ píše o slovenskom útočníkovi Česi.

Tí vyzdvihujú aj veľkú zbraň stále len 23-ročného rodáka z Trenčína.

„Brankárov dokáže potrápiť dlhou bekhendovou kľučkou. Niekedy mu ale vyletia emócie,“ dodáva portál.

O priečku vyššie zaradili hokejoví odborníci Petra Čerešnáka. Podstatne skúsenejšieho obrancu, ktorý už aj v národnom drese nosil na hrudi kapitánske céčko.

„Je to asi najkomplexnejší bek extraligy,“ začínajú Česi svoje veľmi lichotivé hodnotenie.

„Jeho hra dozadu nie je docenená. Ale skúste cez neho prejsť… Plusové body sú toho dôkazom,“ dodávajú.

Mimochodom, tých nazbieral slovenský reprezentant, ktorý by mal patriť k pilierom obrany aj na blížiacom sa svetovom šampionáte v Česku, v základnej časti 32. Nik ich nemá viac.

Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským. Čítajte viac Majster sveta: Nemec a Slafkovský chcú ísť na MS. Hráči z KHL by rozbili slovenskú kabínu, išlo by o bezpečnosť

Na obrancu je 31-ročný zadák aj mimoriadne produktívny. V 51 dueloch si pripísal 37 kanadských bodov. Spomedzi obrancov českej extraligy mu v tomto smere patrí tretia priečka.

Čerešnák je zároveň aj jedným z najvyťažova­nejších hráčov súťaže. Na konte má 1125 odohraných minút, viac toho nakorčuľovali v Česku v tejto sezóne len traja hokejisti.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pardubice #česká extraliga #Peter Čerešňák #MS v hokeji 2024