Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Outsider play off to dokázal! Nitra je prvým finalistom. Po Poprade vyradila aj Michalovce

Hokejisti HK Nitra sa stali prvým finalistom tohto ročníky play off extraligy. V šiestom semifinálovom súboji zvíťazili nad Michalovcami 4:3 po predĺžení a v sérii 4:2. Ôsmy tím po základnej časti tak po jej víťazovi z Popradu ukončil sezónu aj druhému tímu tabuľky.

13.04.2024 20:46 , aktualizované: 21:02
HK Nitra Foto: ,
Radosť hokejistov HK Nitra po jednom z gólov v semifinále play off proti Michalovciam.
debata (2)

V boji o titul sa Nitra stretne s lepším z dvojice HK Spišská Nová Ves a HC Košice, pričom Spišiaci vedú 3:2 na zápasy.

Po bezgólovej úvodnej časti strelili dôležitý prvý gól zápasu domáci. V 24. minúte si všimol dieru v defenzíve hostí rozohrávajúci Kousa a prienikovou prihrávkou našiel Jacskona. Ten v samostatnom úniku mieril medzi nohy Škorvánka a poslal „corgoňov“ do vedenia.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Skvelé správy z NHL! Šatan naznačil príchod ôsmich posíl na MS v Česku, jeden hráč pozvánku odmietol

Jackson mal výrazný podiel aj na druhom presnom zásahu, keď z rohu ihriska našiel pred bránkou Newella, ten si rutinérsky položil Škorvánka a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Michalovčania museli v tretej časti všetko vrhnúť do útoku, no čas im veľmi rýchlo ubiehal a v prvej desaťminútovke sa nedokázali dostať do výraznejšej príležitosti.

Vypracovali si ju až v 52. minúte a hneď z toho bol kontaktný gól. Strelu Suju ešte zastavilo brvno, no puk v bránkovisku spadol priamo pod nohy Daugavinša – 2:1. Nitrania však dokázali reagovať a v 56. minúte ich znovu poslal do dvojgólového vedenia Jackson.

Viačeslav Fetisov Čítajte viac Kritika od legendy: Na stopku pre Slovákov z KHL na MS reagoval slávny Fetisov. Čo odkázal Šatanovi a spol.?

Americký útočník mohol o pár sekúnd skompletizovať hetrik, no bekhendom mieril iba do hrude Škorvánka. Druhý tím základnej časti nezložil zbrane a už o 62 sekúnd opäť znížil Newton. Hostia dokázali využiť momentum a po ofenzívnom nápore sa tešili 49 sekúnd pred záverečnou sirénou z vyrovnávajú­ceho gólu.

Duel poslal do predĺženie strelou od modrej čiary Bindulis. V extračase sa napokon tešili v 68. minúte domáci, keď sa presadil Čederle a rozpútal eufóriu na štadióne pod Zoborom. Nitrania s určitosťou začnú finálovú sériu na ľade súpera. Boje o majstrovský titul sa začnú 19., resp. 20. apríla.

semifinále play off Tipos extraligy – šiesty zápas /na 4 víťazstvá/:
HK Nitra – HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 po predĺžení (0:0, 2:0, 1:3 – 1:0)
Góly: 24. Jackson (Kousa, Gajdoš), 32. Newell (Jakcson, Bubela), 56. Jackson (Buček), 68. Čederle (Lacka) – 52. Daugavinš (Suja, Santos), 57. Newton (Daugavinš, Bindulis), 60. Bindulis (Newton). Rozhodovali: Orolin, Žák – Bogdaň, Stanzel, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3600 divákov.
/konečný stav série: 4:2, Nitra postúpila do finále/
Nitra: Aittokallio – Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Fatul – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal
Michalovce: Škorvánek – Michalčin, Bindulis, Bodák, Suja, Drgoň, Macejko, Jasečko – Daugavinš, Newton, Santos – Puliš, Wilkins, M. Valach – Kabáč, Buc, Vašaš – Fedor, Solenský, A. Varga

Ako dnes vyzerá zlatá generácia Slovákov Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Boli sme na nich hrdí. Dávali nám dôvod, aby...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #play off extraligy #HK Dukla Ingema Michalovce