Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan prišiel na rolbe. Zo Stanley Cupu jedol lokše s makom

Na zaplnené námestie M. R. Štefánika v Topoľčanoch prišiel hokejový Stanley Cup krátko po pol ôsmej večer netradičným spôsobom. Priviezol ho sám Miroslav Šatan z miestneho zimného štadióna na hokejovej rolbe. Príležitosť stretnúť sa so svojím slávnym rodákom využilo až 7 tisíc Topoľčancov.

28.08.2009 21:20
Miroslav Šatan, Jozef Nemec Foto:
Miroslav Šatan a jeho žiacky tréner Jozef Nemec.
debata

Držiteľa titulu majstra sveta z roku 2002 a od júna 2009 už aj Stanley Cupu privítal primátor mesta Peter Baláž, ktorý mu odovzdal symbolické kľúče od Topoľčian. „Topoľčany sú na vás hrdé a vždy vás radi privítame medzi sebou,“ uviedol Peter Baláž. Slávny rodák sa zapísal aj do knihy mesta. Potom si sám vzal slovo a povedal: „Vôbec som nečakal, že sem príde až toľko ľudí. V tomto meste som sa narodil, chodil som sem na základnú školu aj na gymnázium. Stále sa sem rád vraciam. Želám si, aby sa aj Stanleyho pohár vracal sem častejšie, aby ho nabudúce priviezol napríklad Ľubo Višňovský či niektorí z mladých hráčov.“

Miro Šatan poďakoval aj svojim rodičom, ktorí „obetovali veľa času a pohodlia pre nás deti, aby sme išli za svojimi cieľmi“. Tiež poďakoval svojmu žiackemu trénerovi Jozefovi Nemcovi. „Viedol nás osem rokov. Niekedy nás šticoval a bil pukom po hlave, ale priviedol nás k trom žiackym titulom majstra Slovenska.“ Šatan nezabudol poďakovať ani svojim spoluhráčom z mládežníckeho družstva, bez ktorých by nebol tam, kde je teraz. Na záver sa ujal slova Jozef Nemec, ktorý vyzdvihol vytrvalosť a silnú vôľu svojho niekdajšieho zverenca. Vyzval všetkých rodičov, aby nechali svoje deti hrať hokej, pre ktorý sa v Topoľčanoch snažia vytvoriť tie najlepšie podmienky.

„Topoľčany boli futbalovým, plaveckým, či stolnotenisovým mestom. No vďaka Mirovi Šatanovi, Ľubovi Višňovskému či Radovi Heclovi sa stali aj hokejovým mestom. Na toto námestie už prišli tri zlaté medaily z majstrovstiev sveta, Stanleyho pohár, možno sem na budúci rok príde i olympijská medaila.“

Organizátori pripravili pre Šatana aj jedno prekvapenie, keď do vzácnej trofeje naservírovali jedno z Mirových obľúbených jedál – lokše s makom, ktorými sa ponúkli nielen hokejista, jeho rodičia a primátor, ale aj prítomní diváci na námestí. Následne jeden z najpopulárnejších topoľčianskych rodákov takmer hodinu rozdával nadšeným fanúšikom autogramy.

Programom na topoľčianskom námestí sa skončila oficiálna časť návštevy Stanley Cupu na Slovensku. Vo večerných hodinách pohár spolu so Šatanom absolvuje ešte súkromnú párty v Jacovciach, druhú noc po sebe prenocuje v hoteli Kaštieľ a v sobotu ráno sa spolu so svojimi strážcami poberie do Čiech, kde počas víkendu bude patriť v Brne a Plzni Petrovi Sýkorovi.

Miroslav Šatan so Stanley Cupom.
Miroslav Šatan s malými pacientami na onkológii.
+8Miroslav Šatan s malými pacientami na onkológii.
debata chyba