Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Rozhodli góly v úvode tretín

Obranca Ľubomír Višňovský bol najvyťaženejším slovenským hráčom - odohral 19:38 minúty a dvoma asistenciami sa podieľal na hladkom triufme nad Vikingami z Nórska. Priamo z Halifaxu od redaktora Pravdy

04.05.2008 04:48
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský
debata

Bolo úvodné stretnutie také hladké, ako ukazuje výsledok? Ktoré momenty rozhodli?
Rozhodli rýchle góly na začiatku druhej a tretej tretiny. Súper mal tiež nejaké šance, no dôležité je, že sme vyhrali.

Kedy ste hrali predtým zápas? Cítili ste dlhú prestávku?
Súťažné stretnutie som hral pred mesiacom. Výpadok som cítil. Trénovať môžete, koľko chcete, no stretnutie na majstrovstvách sveta je úplne niečo iné. Nervózny som nebol, ale puk mi niekedy odskakoval. Necítil som sa s ním tak bezpečne ako v rozohratej sezóne. Ani ľad nebol najlepší. Keď som bol vzadu sám, bolo to neraz nepríjemné. Podmienky však sú rovnaké pre všetkých. Každú minútu to bolo lepšie a lepšie.

Preto ste boli na ľade často, aby ste sa dostali do tempa?
Tak sme boli s trénerom dohodnutí. Mne vyhovuje, keď hrám veľa. Potom je aj myseľ iná, som istejší. Niektorí chalani sedeli na úkor mňa, ale taká bola dohoda.

Päť gólov je solídna vizitka. Padali však aj zo šťastných situácií…
O tom je hokej. Nehrá sa na krásu, ale na efekt. Vyšli nám aj pekné akcie, no góly padli po jednoduchých strelách a dorážkach.

Chalani sa s užším klziskom vyrovnali.
Bolo vidieť, že v príprave na takých trénovali. Tréneri zdôrazňovali jednoduchosť. Za červenou čiarou nastreliť puk a napádať súpera jedným hráčom. Vyskytli sa aj chybičky, proti Nemcom sa ich musíme vyvarovať. Vyhrali sme, to je dôležité.

Gól z presilovky padol po nacvičenom signále?
Áno, nacvičovali sme ho. Dve-tri nahrávky a strela zvrchu. Padlo to tam, je jedno, kto ho dal.

Zdvihne víťazstvo sebavedomie pred dôležitým stretnutím proti Nemecku?
Samozrejme. Prvý krok sme zvládli, ale teraz nás čaká oveľa silnejší súper. Nemci sú húževnatí, veľmi dobre korčuľujú, majú kvalitného trénera. Už teraz možno študuje video. Určite sa na nás dobre pripravia. Bude to úplne iný zápas – a veľmi ťažký. Aj keď sme hrali proti nim na predchádzajúcich šampionátoch v silnejšom zložení, šlo o vyrovnané stretnutia. Vedia, že tu máme európsky výber, budú viac dotierať.

Tým viac, že Fínsku podľahli 1:5. Prekvapil vás tento výsledok?
Nie, čakal som, že Fíni na čele s Oli Jokinenom a Selännem si s Nemcami poradia.

debata chyba