Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Antoš sa pokúsil vysvetliť svoje slová, ale slovenské rany jatrí aj naďalej. Mali sme vraj veľké oči a takto silný tím už nikdy nepostavíme

Zbytočná poznámka popudila mnohých slovenských fanúšikov. Spolukomentátor Českej televízie Milan Antoš si na záver prenosu po nečakanom postupe českých hokejistov do 20 rokov cez Kanadu na majstrovstvách sveta vo Švédsku rýpol do Slovákov.

03.01.2024 21:30
Milan Antoš Foto:
Milan Antoš.
debata (21)

„Je to šok pre úplne všetkých fanúšikov Kanady. V českých krajinách je ale obrovská radosť, pretože Slováci vypadli, my postupujeme ďalej,“ povedal – často až zbytočne priamy – expert a bývalý hokejový útočník.

Zatiaľ čo v Česku sa oslavoval nečakaný postup cez favorizovanú Kanadu, Slováci nezvládli štvrťfinálovú drámu s Fínskom a padli smolne 3:4 v predĺžení. Mnohí hráči mali po vypadnutí slzy na tvári.

Antošova poznámka sa nepáčila ani mnohým českým priaznivcom, ktorí Slovákom priali. Expert Českej televízie však svoj nešťastný výrok pre portál Sport.cz priamo v dejisku MS vysvetlil.

„Nebolo to tak, že by som to Slovákom neprial. Nemyslel som to vôbec zle, nemám na to dôvod,“ uviedol. „Veľa vecí je pochopených inak, než ako ich človek myslí. Je to predsa živé vysielanie,“ bránil sa Antoš.

česko slovensko Čítajte viac V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej! Známy komentátor rozhneval fanúšikov spod Tatier

Následne popísal svoj myšlienkový pochod. „Slováci do toho turnaja vstúpili výborne, prešli nás, mali skvelý tím a veľké ambície. Ale nakoniec oni vypadli vo štvrťfinále, a my so slabším výberom ideme ďalej,“ potvrdil Antoš.

„Mali veľké oči, viac draftovaných hráčov. Takto silný tím už možno nepostavia. Ale rozhodol jeden zápas, ktorý my sme so šťastím zvládli, Slováci nie. Toto je realita,“ dodal držiteľ extraligového titulu so Slaviou z roku 2003.

Ivan Feneš Čítajte viac Tréner Feneš hovorí o bolesti, opäť vraj chýbal iba krôčik: Ťažko sa môžeme rovnať s vyspelejšími krajinami, som pripravený na všetko

Antoš je odchovancom tímu HC Slavia Praha. Koncom 90. rokov už patril do A tímu. V sezóne 1993/94 viedol Slaviu vo svojich 24 rokoch ako kapitán v prvej českej lige a potom ju doviedol aj k postupu do extraligy.

V prvej sezóne v extralige patril medzi najlepších hráčov Slavie, potom bol však s Tomášom Jelínkom vymenený do Plzne za Tomáša Kucharčíka.

Ďalšie dve sezóny hral za Duklu Jihlava (102 zápasov, 25 gólov, 34 asistencií). V sezóne 1999/2000 hral opäť za Plzeň a vybojoval s ňou bronzové medaily.

V roku 2001 hral opäť za Slaviu. O dve sezóny neskôr jej pomohol vybojovať majstrovský titul, v roku 2004 zasa ku striebru. Kariéru ukončil v sezóne 2008/09.

Dlhé roky komentuje zápasy českej reprezentácie i tamojšej ligy v pozícii hokejového experta. Od roku 2019 pôsobí ako prvý zástupca primátora za Občiansku demokratickú stranu (ODS) v pražskej mestskej časti Vinoř.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Milan Antoš