Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nagya škrú MS: Tréneri by mali priznať chybu. Pánik div neodišiel domov

Slovenskí hokejisti na vlaňajších domácich majstrovstvách sveta zanechali pod vedením kanadského trénera Craiga Ramsayho dobrý dojem. Od postupu do štvrťfinále ich delili len detaily, predovšetkým nezvládnuté závery zápasov. Ladislava Nagya (40), asistenta kapitána Andreja Sekeru na turnaji, i dnes škrie zbytočná strata kľúčových bodov s Nemeckom.

31.03.2020 08:55
Ladislav Nagy Foto: ,
Tréneri slovenských hokejistov na MS 2019 by si podľa Ladislava Nagya (vpravo) tiež mali priznať chybu.
debata (7)

„Škoda, že sme to nedotiahli do štvrťfinále. Pokazili sme to my hráči aj tréneri. Starší hráči sedávali u mňa na izbe a preberali sme zápasy a rôzne iné témy. Bol som prekvapený, že Rišo Pánik nezbalil výstroj a neodišiel na druhý deň po zápase s Nemeckom domov,“ vrátil sa Ladislav Nagy v podcaste Borisa Valábika a Mariána Gáboríka k prehre 2:3 s Nemeckom. Slováci necelé dve minúty pred koncom viedli 2:1.

Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách... Foto: TASR, František Iván
Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách slovenských hokejových obrancov Andreja Sekeru a Michala Čajkovského.

"Bolo to päť na päť, minúta a pol do konca, vhadzovalo sa v strednom pásme. Nemci mali na ľade najlepších hráčov, náš tréner, ktorého nechcem menovať, poslal mladých chlapcov. Lišku, Luntnera, Marinčina a Jaroša (na ľade bol aj Buc, pozn.).

Chalani mi na izbe hovorili o veľkom prekvapení. Tatar, Pánik, Sekera… Najskúsenejší hráči skrátka chceli byť na ľade a nerozumeli rozhodnutiu trénerov. Nechali to na mladých chlapcov, ktorí takúto situáciu ešte nezažili. Mohli by i tréneri prevziať zodpovednosť, že aj oni urobili chybu.

Luntner sa potom na izbe takmer rozplakal, ospravedlňoval sa. No čo mohol robiť. Mali tam byť najlepší, najskúsenejší hráči. Rišo Pánik, ktorý celú sezónu v NHL bránil oslabenia, tam tiež nebol. Po zápase bol taký vytočený. Prekvapilo ma, že sa nezbalil a neodišiel," pokračoval Nagy.

Veterán počas kľúčovej situácie po prísnom treste 2+10 minút sedel na trestnej lavici. „Keby som bol na striedačke, možno by som vyskočil na ľad, nech tam ako skúsený hráč nechýbam,“ naznačil Nagy, ktorý dodnes nevie, za čo dostal kontroverzný trest:

„Len som do Nemca ťukol, išli sme rameno na rameno, nešiel som zozadu. Začo som dostal trest? Lebo zodvihol ruky a teatrálne sa hodil do mantinelu. Mal som nervy, kričal som na neho, nech sa postaví, lebo… V NHL by ho v nasledujúcom zápase niekto z bitkárov roztrhal na ľade.“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Richard Pánik #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji #nemeckí hokejisti #Mário Luntner