Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dravecký: V reprezentácii zabúdam na sklamanie

Na jednej strane veľký smútok z vypadnutia v play off, na druhej radosť zo stretnutia s reprezentačnými kolegami.

30.03.2017 10:00
Vladimír Dravecký, hokej, slovenskí hokejisti,... Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

V Bratislave v pondelok odštartovala šesťtýždňová príprava slovenskej hokejovej reprezentácie na hlavný vrchol sezóny – majstrovstvá sveta v Kolíne a Paríži. Pre mnohých hráčov je dlhá, únavná a stresujúca. Sú medzi nimi však aj takí, pre ktorých to budú hodiny zábavnej driny. Pri nej môžu zabudnúť na neúspech v kluboch.

Patrí medzi nich aj Vladimír Dravecký. Hráč českého Třinca musel po minulotýždňovom vypadnutí vo štvrťfinále play off proti Chomutovu 2:4 na zápasy prehltnúť horkú pilulku. Bohatý klub nezúročil výbornú základnú časť (skončil druhý za obhajcom titulu z Liberca), prehral úvodné dva duely série a hoci dvakrát znížil stav, s bojom o titul sa musel rozlúčiť.

„Taký je šport, raz ste hore, inokedy dole,“ povzdychol si Dravecký. „Prehrali sme, taká je realita. Ťažko sa mi o tom hovorí, je to už za mnou. Myslím si, že sme mali ísť ďalej. Nedávali sme však góly, bez nich sa postupuje ťažko. Rozhodujúcim faktorom boli prvé dva prehraté domáce zápasy,“ hľadal príčiny vyradenia 31-ročný krídelník.

Rodák z Košíc však neláme po zbabranej sérii palicu nad situáciou v klube. Zmes hnevu i smútku chce zahnať hokejom.

„Milujem hokej, nabíja ma novou energiou, hoci prichádzajú aj zlé chvíle. Je náročné sa preniesť cez ťažkú prehru vo štvrťfinále. Už som to v kariére zažil, ale stále mám problém sa z toho spamätať. Veľmi ma to hnevá, ale všetko zlé je na niečo dobré. Musíme sa z toho poučiť a zabrániť tomu, aby sa to stalo v budúcnosti,“ nabáda.

Po konci sezóny si chcel dať ešte týždeň voľna. Chcel si psychicky trochu oddýchnuť od hokeja. Nakoniec sa však rozhodol, že odíde z Třinca skôr.

„Neplánoval som dovolenku, tešil som sa na chlapcov a nový čerstvý vzduch v slovenskej kabíne. Prišiel som v dobrej nálade. Snažil som sa na zraz doraziť skôr, aby som prišiel na iné myšlienky. Určite mi chalani dobrou náladou pomôžu stráviť sklamanie a zabudnúť naň.“

Dravecký sa do prípravy na ľade zapojil v utorok po troch voľných dňoch. Ako vníma štart dlhej prípravy pred hokejovým šampionátom?

„Myslím si, že potrebujeme makať. To, že sme tu tak skoro, má svoje opodstatnenie. Zažil som šesťtýždňovú prípravu aj minulý rok, takže viem, do čoho idem. Veľmi sa na to teším. So starými kamarátmi z reprezentácie si pokecám, s novými sa v šatni zoznámim,“ vraví dvojnásobný slovenský šampión v drese Košíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Dravecký