Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Švehla: Hossa s Tatarom na MS neprídu. Chára účasť nevylúčil

Postupne sa skontaktovali so všetkými slovenskými hráčmi z NHL. Dopredu tak vedia, s kým môžu rátať, kto je otázny a ktorí hokejisti neprichádzajú do úvahy pre majstrovstvá sveta v Kolíne a Paríži.

27.03.2017 17:22
Róbert Švehla Foto: ,
Róbert Švehla.
debata (1)

„Jednoznačné áno nám povedali Marinčin, Sekera, Hrivík a Cehlárik,“ prezradil generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla a potvrdil aj dvojicu útočníkov, ktorí sú už mimo hry: „Marián Hossa sa poďakoval. Povedal, že ponuku si váži, ale už má svoj vek. Tomáš Tatar pôjde po sezóne na operáciu a tak s ním tiež nemôžeme počítať. Všetci ostatní sa definitívne vyjadria až neskôr. Ich prípadný príchod záleží od rôznych okolností.“

V hre o nomináciu na svetový šampionát zostávajú aj obaja slovenskí brankári z NHL. „Obaja sú to veľmi dobrí brankári. Peťo Budaj nemá podpísanú zmluvu na ďalšiu sezónu. Mal by o nej začať rokovať už začiatkom apríla, takže ešte nevie povedať, čo a ako. Jaro Halák bol v čase nášho rozhovoru na farme a netušil, čo s ním bude. Teraz je späť v prvom tíme Islanders. Ani jeden z nich nám nepovedal, že nepríde. Budeme spolu hovoriť po skončení základnej časti, ak ich tímy nepostúpia do play off,“ vysvetlil Švehla.

Vylúčený zatiaľ nie je ani príchod kapitána Bostonu Zdena Cháru. „Povedal, že je to päťdesiat na päťdesiat. Hrá s drobnými zraneniami a Bruins stále bojujú o účasť v play off. Budeme to riešiť, ak to bude aktuálne, ale účasť nevylúčil,“ uviedol.

U Petra Cehlárika z Bostonu a Marka Hrivíka z New Yorku Rangers sa bude všetko odvíjať nielen od umiestnenia ich tímov v NHL, ale aj vo farmárskej AHL. U Marka Daňa zas veľa napovie zdravotný stav.

„Marko je trochu frustrovaný. Končí sa mu zmluva a chce sa ukázať v čo najlepšom svetle. Mal problémy s členkom, potom dostal dve poriadne rany. Momentálne to vidí päťdesiat na päťdesiat,“ doplnil Švehla.

Realizačný tím zvolil tento rok pri komunikácii s hráčmi zo zámoria inú stratégiu ako vlani. „Vtedy sme im volali až po sezóne. Teraz sme sa chceli dopredu porozprávať o tom, ako sa pozerajú na reprezentáciu. Poučili sme sa z minulého roka. Takto už vieme s kým môžeme počítať a s kým nie. Hoci, stať sa môže ešte čokoľvek. Zdeno Cíger však už má prvú dôležitú informáciu,“ vysvetlil Švehla.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Švehla #MS v hokeji 2017