Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner hokejistov do 18 rokov Javorčík: Verím, že ľuďom prinesieme radosť

Chcú využiť výhodu domáceho prostredia a podporu fanúšikov. Slovenskí mladíci síce nepatria medzi favoritov blížiaceho sa šampionátu hokejistov do 18 rokov a verejne príliš nechcú hovoriť o svojich cieľoch, no tie sú odvážne.

13.03.2017 22:02
Norbert Javorčík, Foto: ,
Budeme sa snažiť z domáceho šampionátu vyťažiť najmä výhody, ktoré prináša. Musíme ustáť tlak verejnosti, vraví tréner hokejovej reprezentácie do 18 rokov Norbert Javorčík.
debata

Radi by prekvapili aj súperov z hokejovo zvučnejších krajín a pripravili na turnaji nejaké príjemné prekvapenie.

V popradskej A-skupine sa postupne stretnú s Fínskom, Kanadou, Lotyšskom a Švajčiarskom. Ešte pred začiatkom turnaja si v príprave zmerajú sily s Českom (8. 4. v Žiline) a Švédskom (10. 4.v Poprade).

„Do každého zápasu pôjdeme s odhodlaním vyhrať. Ak sa nám bude dariť, verím, že prinieme fanúšikom radosť. Papierovo najsilnejší súperi nás čakajú v úvode – úradujúci majstri sveta z Fínska a Kanaďania. Budú to veľmi náročné previerky. Najmenej máme prečítaných Lotyšov, ale počas turnaja bude dosť priestoru, aby sme ich videli. Švajčiarsko je náš večný rival, má káder renkingovo na našej úrovni. Poznáme jeho silu a navzájom sa nepodceníme,“ tvrdí tréner Norbert Javorčík.

Jeho zverenci z projektu osemnástky v juniorskej extralige sa pred štyrmi týždňami po nadstavbovej fáze rozpŕchli do svojich klubov, kde odohrajú play off. Prvé sústredenie pred MS absolvujú už od budúceho týždňa v Piešťanoch.

„Pri rozlúčke sme im zaželali, aby im vydržala víťazná mentalita a vrátili sa bez zranení. V súťaži sa nám celkom darilo, potvrdili sme, že sme konkurencieschopní a výrazne viac zápasov sme vyhrali než prehrali,“ hovorí Javorčík.

Hráčov z projektu a európskych klubov by rád doplnil o Adama Ružičku zo Sarnie v zámorskej juniorskej OHL. „Záleží, ako sa bude jeho tímu dariť v play off. Dosť hráčov z kostry nášho tímu pôsobí v Česku a Škandinávii, ale dôležitých chlapcov sme mali aj v projekte. Pokúsime sa to vhodne namiešať,“ približuje tréner.

Podľa jeho informácií by mohli byť prvé dva zápasy Slovenska na turnaji vypredané. „Návštevnosť v ďalších dvoch sa bude asi odvíjať aj od našej hry. Očakávam, že ľudia na tribúnach budú náš ďalší hráč,“ naznačuje Javorčík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Javorčík